Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ilaçlama birimi, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene gibi haşerelerin insan sağlığını tehdit ettiği alanlarda bilimsel yöntemlerle ilaçlama yapıyor. Bu çalışmalarla sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

274 personel ve 80 araçla yürütülen ilaçlama faaliyetleri, 17 ilçe ve 1046 mahallede devam ediyor. Bu faaliyetlerde 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ULV cihazı, 200 sırt pompası, misblower ve 5 termal sisleme cihazı kullanılıyor.

Ayrıca, sivrisinek ve karasinek larvalarının ürediği su birikintileri, kanalizasyonlar, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler gibi alanlarda düzenli periyotlarla ilaçlama yapılıyor.

Ekipler ayrıca, gece ilaçlama yöntemlerinden biri olan ULV (Ultra Low Volume) ile sivrisinek, karasinek, tatarcık gibi uçan haşerelerle mücadele ediyor. Bu çalışmalar, akşam gün batımına yakın başlayarak kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır'da Doğal Taşlar Turistleri Büyülüyor Diyarbakır'da Doğal Taşlar Turistleri Büyülüyor

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama birimleri, yıl boyunca kent genelinde vektörlerle mücadeleyi sürdürecek.

Kaynak: DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ