Diyarbakır’da düzenlenen 6. Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 5. gününde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve KOSGEB desteğiyle gerçekleşen fuar, 59 farklı ilden gelen 170 firmanın katılımıyla devam ediyor.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden fuara katılan esnaf Satılmış Çorbacı, zeytin ve şimşir ağacından yaptığı doğal ahşap ürünlerini sergiliyor. Fuara özel kurduğu makinesiyle üretim yapan Çorbacı, “Zeytin ve şimşirden kaşık, tabak gibi tamamen el işçiliğiyle doğal ürünler yapıyoruz. Bu malzemeler kararma yapmaz, deterjan emmez ve bakteri üretmez. Uzun ömürlü ve sağlıklı ürünlerimiz yüzde yüz doğaldır” ifadelerini kullandı.
Fuarın bir diğer dikkat çeken katılımcısı ise kuruyemiş üreticisi Recep Akun oldu. Diyarbakır ve çevresinin özel ürünlerini tanıtan Akun, “Eğil bademi, Siirt fıstığı, Ordu fındığı gibi ürünlerimizi misafirlerimize sunuyoruz. Tüm ürünlerimizi üreticiden temin edip kavurduktan sonra fuar alanına getiriyoruz. Hafta sonu yoğunluğunun artmasını bekliyoruz” dedi.
Fuar, bölgenin gastronomi ve kültürel zenginliklerini tanıtma amacını taşırken, el işçiliğiyle üretilen ürünler ve yöresel tatlarla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.