?>

"04.17 Belgesel Film" galasında duygu dolu anlar yaşandı

Güncel - 10 ay önce

Adıyaman Belediyesi tarafından desteklenen ve depremzede kadınlar tarafından hazırlanan "04.17 Belgesel Film" galasında izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.
6 Şubat depremlerinin kadınların yaşamındaki etkilerine dair belgesel çalışması, Adıyaman Belediyesi tarafından desteklenen
depremzede 19 kadın tarafından hazırlandı. Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Konferans Salonu’nda düzenlenen 04.17 Belgeseli’nin galasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren filmde duygu dolu anlar yaşandı. Salonda bulunan izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.
Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, gösterimin ardından yaptığı konuşmada, "Söylenecek çok söz var ama ne yazık ki sözün bittiği yerdeyiz. Arkadaşlarımız bu filmi çekmek istediklerini söylediklerinde acaba başarabilirmiyiz diye içim de bir kuşku vardı. Ama şunu gördük ki kadınlar isterse her şeyin en güzelini yapar. Ve kadınlarımızın emekleriyle en güzel belgesel çekildi ve kadınlarımız başarılarını bu belgeselle bir kez daha ispatladı. Egeçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ağlamamak için konuşmakta adeta güçlük çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, "Adıyaman’da dokuduğumuz her yerde birbirinden daha katlanılması zor hikayeler duydum. Buradaki çok değerli kadınların hikayeleri de belgeselin kitapçığında var ve her biri birbirinden dokunaklı kendi deprem hikayeleri. Bugün bütün ailesini kaybetmiş ve hukuk fakültesini kazandığı halde gitmeyen babasından, ailesinden yıkılmış evini yaptırmak için çalışmak zorunda kalan ve bu hayatta tek başına kalan 21 yaşındaki kadının hikayesini duyduğumda bu yük nasıl taşınabilir, bu yük nasıl kaldırabilir? İnsanın sadece söyleyebileceği tek söz Allah dayanma gücü versin, Allah bir daha bu acıları, bu olayları yaşatmasın demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. Bunun dışında inanın söyleyebilecek hiçbir söz yok. Ama yapılabilecek çok şey var. Bu acılar, İstanbul, Ege gibi yerlerde tekrarlanmaya çok yakın. Bunun için Türkiye’nin depremden sonra ne yapacağını değil, depremden önce ne yapacağına karar verip derhal harekete geçmesi gerekiyor. Bu ülkede başkalarının da bu acıları çekmemesi için hepimizin bu yaşanılanlardan ders alması gerekiyor. Çok profesyonel yapıtlar, çok iyi tasarlanmış, çok yüksek teknoloji kullanmış hep izledik ama bu kadar kısa sürede bu kadar az sözde ve bu kadar yaşanmışlıkları hem çok sade ama bu kadar yoğun aktarabilen bir başka şey daha önce izlememiştim. Emek verenlere, katkı sağlayanlara, yüreğini koyanlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Medical Point’te serviks kanseri semineri

2025-01-30 12:43 - Sağlık

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı

2025-02-03 11:42 - Ekonomi

Engelli bireyler, sağlık hizmetlerinde öncelikli

2025-02-01 13:17 - Sağlık

Kayseri’de 2024 yılında 64 bin kişiye kolon kanseri taraması yapıldı

2025-02-05 18:23 - Güncel

Siirt’te virajı alamayan araç devrildi

2025-02-01 14:17 - Asayiş

Erzincan’da 3 işletme ari işletme olmak için başvuru yaptı

2025-01-30 09:28 - Güncel

Belde Evleri her yıl binlerce kadına hizmet veriyor

2025-02-03 14:32 - Ekonomi

EBB ile DAK arasında afet bilinci için işbirliği

2025-01-30 18:22 - Güncel

Suriye halkı, eş-Şara'nın Türkiye ziyaretinden memnun

2025-02-05 19:42 - Dünya

Okullarda ikinci dönem için ilk ders zili yarın çalıyor

2025-02-02 16:17 - Eğitim

İlgili Haberler

Hatay’ı Deprem Sarstı

12:30 - Güncel

Reklam Kurulu’ndan Yasa Dışı Bahis Reklamlarına Dijital Darbe

11:20 - Güncel

Kahramanmaraş’ta yenilenen bulvar trafiğe açıldı

10:56 - Güncel

Karabük-Bartın kara yolu beyaza büründü

11:05 - Güncel

Gebze Duraklı Mahallesi’nde 403 hak sahibi tapusuna kavuştu

10:33 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır