?>

1744 rakımda Cumhuriyet coşkusu

Kırıkkale’de Cumhuriyet’in 101. yılı kutlamalarına katılan vatandaşlar, 1744 rakımlı Dinek Dağı’nın zirvesine 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüdüler.

Güncel - 1 yıl önce

Kırıkkale’de Cumhuriyet’in 101. yılı kutlamaları, 16. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü ile başladı. Valilik koordinasyonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğinde çok sayıda vatandaş, 1744 rakımlı Dinek Dağı zirvesine ulaştı. Gökkuyu Yaylası’ndan başlayan yürüyüşte, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak etkinliğe renk kattı. Dinek Dağı zirvesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam törende, katılımcılar doğanın tadını çıkararak Cumhuriyet coşkusunu zirvede yaşadı. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Bozkır Dağcılık Kulübü üyeleri ise kaya üzerinde halatla iniş yaparak etkinliği renklendirdi.
Balışeyh Kaymakamı Ali Kaan Tunçer, "Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Dinek Dağı’na gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü tamamladık. İnşallah bu geleneği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Gençlik Merkezi Gençlik lideri Gözde Tatlı, "Gençlerimizle Cumhuriyetimizin 101. yılı vesilesiyle Dinek Dağı’na çıktık" diyerek etkinlikteki heyecanını ifade etti. Katılımcılardan Mehmet Dim, "Her yaştan insanın bir araya geldiği anlamlı bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bir diğer katılımcı Vedat Uludoğan, "Cumhuriyet coşkusunu Kırıkkale’de gençler ve protokolle birlikte Dinek Dağı’na yürüyerek yaşadık. Hem hava hem de katılım harikaydı" şeklinde konuştu. Derya Altınok ise, "Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamak için burada bir aradayız. Dinek Dağı’na güzel bir doğa yürüyüşü yaptık" sözleriyle etkinliğin coşkusunu paylaştı.
Yürüyüş etkinliğine, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 74,33 dolar

2024-10-25 13:23 - Ekonomi

Diyarbakır'daki müzeler rekor kırmaya hazırlanıyor

2024-10-23 17:09 - Diyarbakır

Afganistan İslam Emirliği, TUSAŞ'a saldırıyı kınadı

2024-10-24 16:06 - Dünya

Kırma yeşil zeytin artık tezgâhlarda

2024-10-21 19:45 - Bölge

29 bin konut bugün sahiplerine teslim ediliyor

2024-10-26 14:11 - Güncel

Akaryakıta çifte indirim yapıldı

2024-10-22 15:22 - Ekonomi

Bitlis merkezli operasyon: 11 gözaltı

2024-10-25 12:14 - Asayiş

PTT’nin 184. Yılı Diyarbakır’da Coşkuyla Kutlandı

2024-10-23 22:48 - Diyarbakır

İçme sularına yağ damlatın

2024-10-27 16:51 - Diyarbakır

Eski Bismilli vekil yeni görevine başladı!

2024-10-26 19:00 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sakarya’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Çift, Ekiplerin Yoğun Çabasıyla Bulundu

12:47 - Güncel

Bolu'da Emekli Öğretmen Yılmaz Özarslan’ın Antika Koleksiyonu: II. Mahmut'un Masasından Çanakkale Kılıçlarına

12:35 - Güncel

Eyüp Sultan Camii Avlusunda Ağaç Devrildi, Olası Facia Önlenmiş Oldu

12:21 - Güncel

Artvin’de Kış Uykusuna Yatması Beklenen Kafkas Engereği Yılanı, Çay Bahçesinde Görüntülendi

12:05 - Güncel

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Çiftçilere 1 Milyar 46 Milyon TL Destek Ödemesi

11:28 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır