?>

7/24 Kütüphane’de ‘Üreten Kütüphane’ konuşuldu

Güncel - 4 gün önce

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan ve ‘uyumayan kütüphane’ olarak bilinen Talas Belediyesi 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde 61. Kütüphaneler Haftası kapsamında üreten kütüphane kavramı ve geleneksel kütüphane anlayışı üzerine bir program düzenlendi.
Programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez’in yanı sıra, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Alaaddin Düşüktaş, Hidayet Aydoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenler ve kitapseverler katıldı.
Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine Kütüphane Haftası’nı kutlayarak başladı.
"Kütüphanelerimiz üreten kütüphane unvanı aldı"
Başkan Yalçın, ilçede yürütülen kütüphane faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek, "Burası Hamdi Turşucu Bey’in ifadesiyle ‘uyumayan kütüphane’ oldu. 7/24 kütüphane şimdi Türkiye’de 4 tane oldu. Bunlardan birisi de burası yani sizin kütüphaneniz. 7/24, 365 gün çalışan kütüphane hakikaten çok önemli. Artık kütüphanelerde farklı bir yere gelindi. Kütüphanelerimiz artık ‘üreten kütüphane’ ünvanı aldı. Kütüphaneler bir zamanlar kaynak kitap bulmak için aynı zamanda da evdeki gürültüden kaçmak için kullanılırdı. Gecenin bir yarısında beni burada yer bulamadığı için arayan gençlerimiz oluyor. Bundan o kadar mutlu oluyorum ki. Onlarda ülkemizin geleceğinin en önemli idarecileri arasında olmaya talipli olduklarını görüyorum" dedi.
Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Başkan Yalçın’a düzenlenen program ve ilçeye kazandırılan kütüphaneler için teşekkür ederken, "Mekân hiçbir zaman vazgeçilmez ihtiyaç. Hiçbir zaman kütüphane ihtiyacı bitmeyecek. Bilgiye, teknolojik gelişmelerle rahat ulaşabilsek de mekâna ihtiyacımız 100 yıl sonra da olacak" diye konuştu.
"Talas’ta son 5 yılda kütüphanecilik ivme kazandı"
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise yapılan çalışmalarla kütüphanecilik hizmetlerinin artık yaşam merkezi haline dönüştüğünü ifade ederek, "Yeme içmeden sosyal aktivitelere kadar gerçekleşen mekanlar oldu. Son 5 yılda kütüphanecilik çalışmalarında inanılmaz bir ivme var. Bunun en güzel örneklerinden biri bu bina. Başkanımız farklı noktalarda, cami altlarında, apartmanlarda ve hayırseverlerle birçok kütüphaneyi Talas’a kazandırdı. Okumayı seven bir insanın kütüphanelere verdiği değeri burada görüyoruz. Her gün yeni bir projesi var. Kendisine teşekkür ediyorum."

Ziyaretçi sayısı ikiye katlandı

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Alaaddin Düşüktaş da Talas’ta geçen yıl kütüphaneden 400 bin kişinin yararlandığını bu yıl ise sayının 700 bin kişi olduğunu söyledi.
Programın sonunda protokol tarafından 7/24 Kütüphane’den en çok yararlananlara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü’nden Birlik ve Beraberlik İftarı

2025-03-21 14:22 - Diyarbakır

Işıklar'da 60 Hatim İndirildi

2025-03-27 14:05 - Diyarbakır

Işıklar Mahallesi’nde Kadir Gecesi Coşkusu

2025-03-27 13:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Silahlı Saldırı: Yaralı Şahıs Hayatını Kaybetti

2025-03-27 12:38 - Diyarbakır

AMEDSPOR oyuncusunun çarptığı Hüseyin Diri Hayatını Kaybetti

2025-03-24 13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava Semt Pazarlarını Vurdu: Salatalık 80 Liraya Dayandı!

2025-03-23 16:21 - Diyarbakır

D.Ü Ziraat Fakültesi'nde Tarımın Geleceği konuşuldu

2025-03-21 14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

Diyarbakır'da trafik kazası: Bir hafif yaralı

2025-03-21 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Yöntemle Beyin Tümörü Alındı

2025-03-25 13:04 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Şehit mezarı başında rengi solan bayrak yenisi ile değiştirildi

10:57 - Güncel

Özel çocuklar gönüllerince eğlendi

10:53 - Güncel

Kuraklığın etkisiyle yarıkların oluştuğu Amik Ovası için bilim adamından kritik uyarı

10:48 - Güncel

Rektör Ahmet Hacımüftüoğlu ile eşinden anlamlı bayram ziyareti

10:43 - Güncel

Atatürk Üniversitesinde ramazan bayramı coşkusu

10:38 - Güncel

Günün Manşetleri

20 günlük ömrü var, zarar vermenin cezası 244 bin lira

10:08 - Diyarbakır

Ramazan Bayramı’nda Diyarbakır’ın tarihi mekânları turist akınına uğradı

10:03 - Diyarbakır

Diyarbakır Bayramda Yerli Turist Akınına Uğradı

23:50 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde Sona Yaklaşılıyor

23:48 - Diyarbakır

Dicle Nehri’nde Kaybolan Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı

23:38 - Diyarbakır