?>

Ağrı’da öğrenciler ve aileleri Siyer Yarışmasında heyecanla ter döktü

Güncel - 10 ay önce

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Siyer Yarışması, Ağrı merkez ve ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen yarışma, saat 11.00 itibarıyla başladı. 78 ilde binlerce merkezde yapılan yarışmaya yüz binlerce kişi katıldı. Dört kategoride düzenlenen yarışmada, birinci ve ikinci kategoride 60, üçüncü ve dördüncü kategoride ise 75 soru soruldu. Yarışmada başarılı olan katılımcılara umre ziyareti dahil olmak üzere birçok ödül verilecek. Organizasyon kapsamında toplamda 1300’ün üzerinde ödül dağıtılacak. Birinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet ve akıllı bileklik gibi 400 ödül; ikinci kategoride dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi 600 ödül verilecek. Üçüncü kategoride dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop olmak üzere 150 ödül, dördüncü kategoride ise dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi 150 ödül dağıtılacak. Bunların yanı sıra üçü lise ve yetişkin kategorilerinde olmak üzere toplamda beş umre ödülü sahiplerini bulacak. Ayrıca kura yöntemiyle her kategoriden dört kişi olmak üzere toplamda 16 yarışmacıya çeyrek altın ödülü verilecek. Ağrı’da yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Yarışmaya katılan öğrencilerden Hüseyin Riyad Güler, "Her gün bir saat kitabımı okuyarak yarışmaya hazırlandım. Çok fazla tekrar yaptım ve kazanacağımı düşünüyorum." dedi.
Öğrencisini yarışmaya getiren Barış Ulutaş ise, "Kızımı yarışmaya getirdim. Çok çalıştı, Peygamber Efendimizin hayatını ezberlemeye çalıştı. Severek geldi ve başarı elde etmek istiyor." diye konuştu.
Organizasyonun önemine değinen öğrenci velisi Erhan Güler ise, "Bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Oğlum yoğun bir çalışma sergiledi. Sınavın ötesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi ve araştırması çok değerliydi." ifadelerini kullandı.
"Peygamberimizin hayatını öğrenmeye teşvik ediyoruz"
Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berat Bayraca, yarışmanın büyük bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "2012 yılından beri Siyer Yarışmasını düzenliyoruz. Bu yıl da yoğun bir katılım var. Amacımız, insanlarımızın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri ve örnek almaları için teşvik edici bir ortam oluşturmak." dedi.
Bayraca, "Peygamber Efendimizi tanıdıkça, onun hayatını öğrendikçe biz de, ailemiz de huzurlu olacak. Bu doğrultuda merkez ve ilçelerde ciddi bir katılım olduğunu görmek bizleri sevindiriyor." ifadelerini kullandı.
Yarışmaya katılan öğrencilerden Ayşe Berra Bengi, "Yarışmanın güzel geçeceğini düşünüyorum. Çok çalıştım, inşallah kazanırım." dedi.
Bilal Arif Bengi ise, "Ben de çok çalıştım ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. İnşallah kazanacağım ama çok heyecanlıyım." diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Alvaro Morata, Galatasaray’ın 6. İspanyol futbolcusu oldu

2025-02-03 00:17 - Spor

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı

2025-02-03 11:42 - Ekonomi

Kayseri’de 2024 yılında 64 bin kişiye kolon kanseri taraması yapıldı

2025-02-05 18:23 - Güncel

Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat’ı unutmadı

2025-02-06 11:02 - Güncel

Bu tavuklar gerçekten ’geziyor’

2025-02-08 09:43 - Güncel

Osmanlı Beyliği Sempozyumu kitap olarak yayımlandı

2025-02-06 13:58 - Kültür Sanat

Manisa’da üreticiler büyükşehirle birleşiyor

2025-02-03 13:43 - Ekonomi

Başkan Mandalinci, büyük felaketin 2. yılında Hatay’da

2025-02-08 22:12 - Güncel

Belde Evleri her yıl binlerce kadına hizmet veriyor

2025-02-03 14:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hatay’ı Deprem Sarstı

12:30 - Güncel

Reklam Kurulu’ndan Yasa Dışı Bahis Reklamlarına Dijital Darbe

11:20 - Güncel

Kahramanmaraş’ta yenilenen bulvar trafiğe açıldı

10:56 - Güncel

Karabük-Bartın kara yolu beyaza büründü

11:05 - Güncel

Gebze Duraklı Mahallesi’nde 403 hak sahibi tapusuna kavuştu

10:33 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır