?>

Ankara merkezli sahte belge operasyonunda 73 şüpheli gözaltında

Kamu kurumlarına ait sistemlere yetkisiz erişim sağlanarak sahte üniversite ve sürücü belgeleri düzenleyenlere yönelik Ankara merkezli operasyonda 73 kişi gözaltına alındı, 88 şüpheli aranıyor.

Asayiş - 11 ay önce

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sahte belge soruşturmasında, kamu kurumlarındaki yöneticilerin elektronik imzalarını taklit ederek kurumlara ait sistemlere yetkisiz erişim sağlayan bir şebeke çökertildi.
Soruşturma kapsamında, sahte üniversite mezuniyet belgeleri ve sürücü belgeleri düzenleyenlere yönelik operasyonda 73 kişi gözaltına alındı.
Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen incelemede, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri adına sahte elektronik imzalar üretilerek, yasa dışı yollarla belgeler düzenlendiği ortaya çıkarıldı.
Soruşturmada, altı kişi adına Gazi Üniversitesi’nin hukuk ve mühendislik fakülteleri mezuniyet belgelerinin sahte olarak YÖKSİS sistemine eklendiği belirlendi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 90 kişinin sürücü belgesi yazılı sınav sonuçları ile 21 kişinin direksiyon sınav sonuçlarının başarısız durumdan başarılı duruma değiştirildiği tespit edildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 73 kişi gözaltına alınırken, firari 88 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Başsavcılık, şüpheliler hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “ÖSYM Hizmetleri Hakkında Kanuna Muhalefet” ve “bilişim sistemine girme” suçlarından gözaltı kararı verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

2025-01-04 14:59 - Eğitim

Bakan Tunç: e-Tebligat'la 6 milyar liradan fazla tasarruf sağladık

2025-01-04 16:27 - -

Çermik'te kaplıcalar yoğun ilgi görüyor

2025-01-06 14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da üniversite personel alımı yapıyor!

2025-01-07 02:43 - Diyarbakır

Gazze'de soğuktan can verenlerin sayısı 8'e çıktı

2025-01-06 14:47 - Dünya

Diyarbakır 2025'in sabahına sessiz girdi

2025-01-01 17:59 - Diyarbakır

Bir yılda 230,2 milyon kişi uçmayı tercih etti

2025-01-06 16:30 - Ekonomi

Diyarbakır'da bohçacı hırsızlara 'Avcı' operasyonu

2025-01-05 17:52 - Diyarbakır

Senegal'de yabancı askeri varlığı sona erdi

2025-01-01 03:25 - Dünya

Zimbabve idam cezasını kaldırdı

2025-01-01 03:47 - Dünya

İlgili Haberler

Ağıldan kaçan inek, araçların çarpması sonucu telef oldu

11:01 - Asayiş

Park halindeki minibüsü kurşunlayıp kaçtılar

10:17 - Asayiş

Trafik güvenliği için motosiklet ve ATV denetimi

10:21 - Asayiş

Yoldan çıkan araç su kanalının korkuluklarına çarptı

10:11 - Asayiş

Esenyurt’ta gençler birbirine girdi, sokaklar savaş alanına döndü

10:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır