?>

Başkan Bozbey’den Yıldırım için kentsel dönüşüm çağrısı

Güncel - 4 hafta önce

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım’ın sorunlarını çok iyi bildiklerini, bölgedeki hızlı gelişimin iyi ve kötü taraflarını gördüklerini belirterek, "Burası deprem olduğunda fazlaca hasar görebilecek bir bölgedir. O yüzden bir an önce kentsel dönüşüme tabi tutularak büyük bölgeler halinde planlanıp yapıların dirençli hale getirilmesi gerekiyor" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in her 15 günde bir farklı bir ilçede vatandaşlarla buluşup talep ve önerilerini dinlemek, sorunları yerinde tespit edip hızlı çözümler üretmek amacıyla başlattığı ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi, Yıldırım ilçesiyle devam etti. Proje çerçevesinde bugüne kadar 15 ilçeye makamını taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, son olarak tüm yönetim kadrosu ile birlikte Yıldırım ilçesinde temaslarda bulundu.
İlk olarak Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey’e temaslarında CHP Yıldırım İlçe Başkanı Necmettin Su da eşlik etti. Kentsel dönüşüm konusunda Yıldırım Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortak bir şekilde daha hızlı adımlar atması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen sosyal yaşam alanları, spor tesisleri ve turizm alanındaki projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

"Hukuk hepimiz için geçerli"

Başkan Mustafa Bozbey, ziyaretin ardından Arabayatağı Kapalı Pazar Alanı’nda vatandaşlarla buluştu. Otobüste bulunan makamında vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Bozbey, çözüm önerilerini ve projelerini de anlattı.

"Yapıların dirençli hale getirilmesi gerekiyor"

Bursa’ya geldikten sonra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ziyaret ettiklerini anlatan Başkan Bozbey, Yıldırım’ın sorunlarını bildiklerini söyledi. Kendisinin aynı zamanda bir Yıldırım çocuğu olduğunu belirten Başkan Bozbey, "Gençliğimin önemli bir bölümü Yıldırım Mesken’de geçti. Aynı zamanda bölgedeki gelişimin iyi ve kötü taraflarını da biliyorum. Yıldırım çok hızlı ve göçle gelişen bir bölgedir. Buna bağlı olarak yoğun yapılaşmasına göz yumulan bir süreç yaşandı. Buradaki vatandaşlarımız mahallesinde yaşamaktan memnun ama kentsel ihtiyaçların olmamasından dolayı da memnuniyetsizliği var. Yeşil alan, yol, otopark, kültür evleri, spor alanları gibi alanlara yönelik kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bunun yanında ruhsatsız yapılaşan veya mühendislik yüzü görmemiş binaların olmasından dolayı bir deprem olduğunda fazlaca hasar görebilecek bir bölgedir. Buraların bir an önce kentsel dönüşüme tabi tutularak büyük bölgeler halinde planlanıp yapıların dirençli hale getirilmesi gerekiyor. İnsanların da o yapılarda güven içerisinde oturması gerekiyor" dedi.
"Yıldırım halkına Nilüfer’deki yaşamı sunmak bizim sorumluluğumuz"
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile önümüzdeki süreçte özellikle kentsel dönüşüm konularında birlikte hareket etmeyi ve sorunları çözmeyi kararlaştırdıklarını anlatan Başkan Bozbey, "İnsanlardan daha çok ‘niye büyük sosyal alanlar yok, Yıldırım’ın merkezinde niye spor alanları yok’ gibi şikayetler alıyoruz. Bunları da önümüzdeki süreç içerisinde planlayarak sorunları çözmeyi hedefleyen bir anlayışa sahibiz. Yıldırım halkına da Nilüfer’deki yaşamı sunmak bizim sorumluluğumuzdur. Biz Yıldırımlıları düşünüyoruz. Onlarla ilgili birçok projeyi yaşama geçireceğiz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Annesini öldüren genç ve ona yardım eden şahıs tutuklandı

2025-01-30 00:03 - Asayiş

ABD kaçak göçmenler için Guantanamo'da 30 bin kişilik gözaltı tesisi kuracak

2025-01-30 00:08 - Dünya

UNRWA, Kudüs'teki faaliyetlerini durdurmaya hazırlanıyor

2025-01-30 00:18 - Dünya

Bursa’da otomobil tırın altına girdi: 2 yaralı

2025-01-30 00:13 - Asayiş

İzmir’de düştüğü dik yamaçta mahsur kalan vatandaşı itfaiye kurtardı

2025-01-30 00:23 - Asayiş

Düğünde havaya ateş açıldı, 16 yaşındaki çocuk yaralandı

2025-01-31 00:28 - Asayiş

Polisten kurtulmak için 4 kilogram uyuşturucuyu araçtan attılar

2025-01-31 00:27 - Asayiş

Avcılar’da iş yerine silahlı saldırı: 3 yaralı

2025-01-28 01:08 - Asayiş

Aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-01-31 00:32 - Asayiş

İsrail'in serbest bıraktığı 16 Filistinli Gazze'de

2025-01-26 00:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kacır’dan iş kuracaklara 2 milyon liraya kadar destek duyurusu

21:40 - Güncel

Ramazan’da doğru beslenme için uzmanından öneriler

14:29 - Güncel

Çocuklar, Ramazan ayını coşkuyla karşıladılar

13:47 - Güncel

Nöbetçi eczacılara sahurluk ikram

13:20 - Güncel

Jandarma 94 yaşındaki Esma Teyzeyi unutmadı

12:56 - Güncel

Günün Manşetleri

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Ramazanın ilk iftarını vatandaşlarla birlikte açtı

21:47 - Bölge

Diyarbakır ilk kez ’Floor Curling’ turnuvasına ev sahipliği yaptı

16:02 - Spor

Minik yürekler harçlıklarını Gazze'ye gönderdi

14:13 - Diyarbakır

Ceylan Karavil Park’ta oyunculu gösterime yoğun ilgi

12:00 - Kültür Sanat

Diyarbakırlılar Ramazanın ilk teravih namazını eda etti

10:44 - Diyarbakır