?>

Başkan Ekinci, Bebek Kütüphanesi’nde miniklere masal okudu

Eğitim - 11 ay önce

Sorgun Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’ndeki masal saatinde Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, minikler için masal okudu.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan, İl Kültür Müdürlüğü ve Sorgun Belediyesi iş birliği ile hizmet veren Sorgun Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, yoğun talep görüyor. 0-6 yaş kategorisindeki çocuklar için hizmet veren kurum her gün pek çok çocuğun ziyareti ile dolup taşıyor. Her gün ayrı etkinliğin yapıldığı kütüphanede Başkan Ekinci, minikler için masal okudu. Masalı ilgiyle dinleyen çocuklar, masal hakkındaki soruları cevapladı.
Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin faaliyete geçtiğini belirten Ekinci “Annelerimiz çocuklarıyla beraber buraya geliyorlar. Hem zaman geçiriyorlar hem de kütüphaneyi çocuklara sevdiriyorlar. Bugün ilk defa ‘masal saati’ uygulaması yaptık. Bundan sonrakinde daha profesyonel şekilde masal okuyan veli veya öğretmenlerimizden yardım alarak yapacağız. Sorgun’daki aile ve çocuklara hayırlı olsun. Amacımız her zamanki gibi gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerimize hizmet etmek” dedi.
Kütüphane sorumlularından öğretmen Tuğba Özdemir kütüphanenin içeriği hakkında bilgi verdi. “Çocukların motor ve yaş gelişim becerilerine yönelik etkinlikler yapıyoruz. Yaşları ayrı ayrı gruplara ayırdık. Ücretsiz hizmet veriyoruz. Katılmak için önce kütüphaneye kayıt olmak gerekiyor. Etkinliklerin dışında da veliler çocuklarıyla saatlik oyun oynayabilir. Burada amacımız çocukların bebeklikten itibaren kitaplarla tanışması. Sorgun’da böyle bir kuruma ihtiyaç vardı. İkinci kütüphane talebinde bulunanlar da oluyor. Taleplerin çok olması bizim için de iyi oluyor. Velilerimiz bu hizmetten memnunlar. Başkanımıza teşekkürlerini iletiyorlar” ifadelerine yer verdi.
Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ziyaretçilerinden Sümeyye Çalışkan “Öğretmenim. Yarıyıl tatili dolayısıyla ailemi ziyarete geldim. Sorgun’da böyle bir yer açılmışken çocuğumu getirmek istedim. Çok memnun kaldık. Sorgun’a gereken bir yermiş. Bireysel oynadık. Oyun çeşitliliği fazla. Yakınlarıma tavsiye ederim. Çok beğendik” dedi.
Öğrenci velilerinden Cennet Gülek ise “4 yaşındaki çocuğumu getirdim. Oyun alanı, masal etkinliği gibi etkinliklere katıldık. Bütün hizmetlerden memnunuz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bunun gibi bir tane daha kütüphane açılırsa çok memnun olacağız” cümlelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale'de 5,2 büyüklüğünde deprem

2025-01-22 00:42 - Güncel

İşte yanan oteldeki yangının itfaiye raporu

2025-01-24 00:22 - Asayiş

Kremler Neden Kullanılır? İşte detaylar

2025-01-26 14:41 - Sağlık

Ordu’da bin 301 çeşit dondurma ile ’Guinness’ rekoru kırıldı

2025-01-25 19:37 - Kültür Sanat

PAÜ Hastanesi çalışanları eylem yaptı

2025-01-28 18:17 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu gençlik, vandal bir gençlik değildir”

2025-01-27 16:57 - Siyaset

Çorum FK, Ali Akman’ı renklerine bağladı

2025-01-27 23:47 - Spor

Buharkent’te motosiklet kazası: 2 yaralı

2025-01-27 19:37 - Asayiş

AFAD’dan yangın tatbikatı

2025-01-28 17:33 - Eğitim

Milli boksör Turhan, Bayburt’un gururu oldu

2025-01-27 18:33 - Spor

İlgili Haberler

Yerli Malı Haftasında yerli savunma sanayi ürünlerinin maketlerini sergilediler

10:52 - Eğitim

ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Ulusal Mezun Sempozyumu

10:57 - Eğitim

Germencik’te Mevlana Haftası etkinliği düzenlendi

10:15 - Eğitim

Prof. Dr. Fahrettin Tızlak’tan 2000 kitaplık değerli bağış

10:32 - Eğitim

Bursluluk sınavların, öğrencileri LGS ve üniversite sınavı stresini azaltıyor

09:53 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır