?>

Başkan Yalım isyan etti; "SGK kesintisi ile bizi değil Uşak halkını yıpratıyorsunuz"

Siyaset - 11 ay önce

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Belediyesi’ne Ocak ayında merkezi yönetimden gelmesi gereken bütçeden SGK kesintisi yapıldığını duyurdu. "SGK kesintisi ile bizi değil Uşak halkını yıpratıyorsunuz" diyen Başkan Yalım, borçlar için yapılandırma talep etti.
31 Mart’ta göreve başladıklarını ve önceki dönemden kalan borçları şeffaf belediyecilik anlayışıyla vatandaşla paylaştıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a çağrıda bulunarak borçların yapılandırılmasını talep eti. Ocak ayında merkezi yönetimden 190 milyon TL bütçe gelmesi gerektiğini ancak bu paranın yapılan kesintiyle 120 milyon TL civarına düştüğünü ifade eden Başkan Yalım; “İlimize gelecek olan bütçeden 66 milyon 291 bin 591 TL kesinti yapılmıştır. Belediyemizin personel giderlerini bu bütçeyle ancak karşılayabileceğiz. Hatta vatandaşlarımızın ödediği vergilerden de destek almak durumunda kalacağız. Bu da demek oluyor ki vatandaşımız için gerçekleştireceğimiz hizmetlerde kısıtlama yapmak zorunda kalacağız. Yani bu kesinti bizi değil aslında vatandaşımızı yıpratacak” dedi.
SGK borçlarıyla ilgili yapılandırma talep eden Başkan Yakım; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’a buradan seslenmek istiyorum, gelin yapılandırma çıkarın. Kamu kurumlarında devamlılık esastır. Borçlar elbette ödenecektir. Uşak Belediye Başkanı olarak vatandaşım adına benim sizlerden talebim; en geç Şubat ya da Mart ayında yapılandırma çıkarmanızdır. Belediyemizin borçlarını 120 ay vadeyle yapılandıralım ve belirli bir planlama ile ödeyelim. Bu sayede hem hizmetlerimiz aksamasın ve vatandaşlarımız mağdur olmasın, hem de zamanla borçlarımız kapansın” diye konuştu.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müdür Tosun’dan yarı yıl tatili açıklaması

2025-01-16 18:32 - Güncel

Sincan Belediyesi, bünyesine 69 yeni hizmet aracı ekledi

2025-01-17 19:17 - Güncel

Diyarbakır'da Kayıp Kedi'yi bulana ödül verilecek

2025-01-13 16:17 - Diyarbakır

Sur’da Trafik Kazası: 9 Yaralı

2025-01-13 14:38 - Diyarbakır

İran, hava savunma tatbikatı gerçekleştiriyor

2025-01-12 18:55 - Dünya

Refah'a işgal saldırısı 4 şehit

2025-01-13 14:51 - Dünya

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ne zaman ilçe oldu? İşte detaylar

2025-01-11 11:20 - Diyarbakır

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı

2025-01-13 15:15 - Asayiş

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek

2025-01-12 18:29 - Güncel

İlgili Haberler

Asıl gerekçesi belli oldu! İmamoğlu’nun diploması neden iptal edildi?

14:47 - Siyaset

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

14:23 - Siyaset

Oykun Başar’ın acı günü

14:21 - Siyaset

Nagehan Alçı’dan Ali Babacan’a Çarpıcı Soru: "Ekonomiyi Kurtarmaya Gelir misiniz?"

15:16 - Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır partisinden istifa etti!

15:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır