?>

Bu çorbayı içen hastalanmıyor!

Diyarbakır mutfağının ciğer yemeğinden sonra vatandaşlar tarafından en tanınmış ve en sevilen lezzetlerinden biri olan et paça, soğuk havaların gelmesiyle vatandaşların vücut direncini artırmak için lokantalarda yoğunluk oluşturuyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

FIRAT KARAHAN - ÖZEL HABER

Kış aylarında Güneydoğu'da tüketilen Doğal bir kolajen deposu olan kelle paça yemeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Diyarbakır'da kış aylarının vazgeçilmezi olan et-paçacılarda yoğunluk başladı.

17 yıllık usta Tarihi Sur ilçesinde 17 yıldır et-paça lokantasını işleten 43 yaşındaki Fadıl Ertaş, “ İnsanlarımız kış aylarında hastalıktan korunmak için et-paçayı tüketiyor. Yazın işlerimiz düşüyor, fakat kış aylarında yoğunluk yaşanıyor. Bizim lokantamızda et-paça, Beyran, Mumbar, mercimek gibi çeşitler bulunuyor"dedi.

Haftada bir defa tüketin Paça fiyatı, 140 TL, Beyran, 170 TL, Şırdan,150 TL civarında değişiyor. Kışın kasapçılarda et kesimi azaldığı için biz lokantacılar et bulmakta zorlanıyoruz. Diyarbakır’da et bulamadığımızda Siirt, Bitlis,  Şırnak, Hakkâri ve Van gibi illere gidip temin ediyoruz. Bizim insanlarımız ağır yemekleri seviyor. Pizza, Burger, gibi yemekleri pek tercih etmiyor. Yemekler ağır olacak, bol sarımsaklı, bol acılı olması gerekiyor, aksi takdirde tercih etmiyorlar. Soğuk havalarda haftada bir defa tüketen vatandaşlar hastalanmıyor” diye konuştu.

Yapımının tarifini verdi Et- paça yemeğini yapmanın meşakkatli olduğunu belirten Ertaş, “  Et-paça her yerde yenilmez, hijyenine dikkat etmek gerekir, hazır hale gelmesi için büyük emek ister. Et-paçayı iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek kaynatmak gerekiyor. Ardından eti süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, et içinde kaybolacak şekilde üstünü su ile doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 1,5 saat boyunca tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra et-paçayı tencereden alın ve etlerini küçük parçalara ayırın, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba koyun.  Ardından soslarını ekleyip hazır hale gelir”şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan ile Bak, AGRO Park’ı inceledi

2023-11-25 13:44 - Bölge

Kombi ve petek temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

2023-11-23 13:25 - Güncel

Kenani: ABD, Filistin sorununun bir parçasıdır

2023-11-27 12:26 - Dünya

Deprem konutlarında çalışmalar son hızıyla sürüyor

2023-11-23 12:12 - Bölge

Yaralı halde bulunan kadın hayatını kaybetti

2023-11-23 16:14 - Asayiş

Gazze'de yaşanan soykırıma tepki

2023-11-24 14:18 - Bölge

Seyir halindeyken alevlere teslim olan tır söndürüldü

2023-11-23 10:06 - Asayiş

Gazze'ye 208 ton insani yardım

2023-11-23 13:08 - Dünya

Denizlerde "fırtına" uyarısı

2023-11-25 09:45 - Güncel

Evde meydana gelen tartışma kanlı bitti

2023-11-23 09:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır'daki İslami STK'lardan ateşkes açıklaması

14:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Devlet Desteği Bu Kalemde Kalkıyor

13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır'da “Yan Baktın” Tartışması Kanlı Bitti

13:03 - Diyarbakır

DTSO Teknik Desteğiyle Bismil’de İklim Değişikliği Projesi Geliştirildi

12:56 - Diyarbakır

Amedspor’dan Ankaragücü’ne Yanıt: Hayretler İçinde Okuduk

12:49 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'daki İslami STK'lardan ateşkes açıklaması

14:09 - Diyarbakır

Adıyaman Depreme Hazırlanmalı uyarısı!

13:46 - Güncel

Diyarbakır'da Devlet Desteği Bu Kalemde Kalkıyor

13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır'da “Yan Baktın” Tartışması Kanlı Bitti

13:03 - Diyarbakır

DTSO Teknik Desteğiyle Bismil’de İklim Değişikliği Projesi Geliştirildi

12:56 - Diyarbakır