?>

Buda Soğan kebabı

Gastronomi şehri Gaziantep'in eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı lezzetinin yanı sıra kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklığı güçlendirdiği için de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Gaziantep'in önemli lezzetlerinden olan soğan kebabı kış aylarında tercih edilen yemekler arasında yer alıyor.Gribal enfeksiyonların doğal ilacı olarak bilinen soğan kebabı havaların iyice soğumaya başlamasıyla beraber kentteki kebapçılarda ve evlerde pişirilmeye başlandı.

İçerisinde bulundurduğu soğanıyla, baharatlarıyla, kuzu etiyle, nar pekmeziyle adeta şifa deposu olan soğan kebabı gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık da kazandırıyor.Gazianteplilerin kış mevsiminde severek yediği soğan kebabı yerli ve yabancı turistler tarafından da sevilerek tüketiliyor.
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, gribe karşı uyararak sofralarda bol bol soğan tüketilmesini önerdi.
Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında sayılan ve doğal antibiyotik özelliğiyle de dikkat çeken soğan kebabının büyük ilgi görmeye başladığını ifade eden Öztan, salgın hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun mevsimine uygun doğal besin maddeleri tüketmekle mümkün olacağını söyledi.
Öztan, "Vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin maddelerini tercih etmek zorundayız. Bu anlamda her mevsimin kendine göre özelliklere sahip sebze ve meyveleri bulunmaktadır. Son zamanlarda dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan gribe karşı da vücudumuzun direncini arttırmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek zorundayız. Bunun için antibiyotik özelliğe sahip soğanı da sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve doğal antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu olan mini soğanlar, kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak servis ediliyor. Tüm dünyada salgın olarak yaşanılan grip virüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirici birçok alternatif besin takviyesi alıyoruz. Hiç kuşkusuz yaşadığımız bu zor günlerde yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye - Filistin kardeşliği kermesi

2023-12-08 15:57 - Güncel

Hani'da içme suyu sorununu çözülüyor

2023-12-08 13:25 - Diyarbakır

Yetenek kursları sürüyor

2023-12-12 17:02 - Spor

"Türkiye Aile Destek Programı" ödemeleri yatırılıyor

2023-12-08 11:35 - Ekonomi

Sınırda 143 kilogram uyuşturucu yakalandı

2023-12-08 13:43 - Asayiş

Eşini 9 yerinden bıçakladı

2023-12-08 13:11 - Asayiş

THY 18 seferini iptal etti

2023-12-09 08:45 - Güncel

BM: Sudan'da çatışmalarda 12 bin 190 kişi hayatını kaybetti

2023-12-08 00:19 - Dünya

Edirne'de kaza: 1 ölü, 5 yaralı

2023-12-11 08:19 - Asayiş

Şırnak'ta özel güvenlik bölgesi ilan edildi

2023-12-13 07:18 - Güncel

İlgili Haberler

Ebru sanatçılarının eserleri Başkentlilerin beğenisine sunuldu

18:57 - Kültür Sanat

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi ödüllerini verdi

18:28 - Kültür Sanat

Kuşadası’ndaki söyleşide Atatürk konuşuldu

17:28 - Kültür Sanat

Gerdekkaya ve Yazılıkaya anıtları samanyolu manzarası ile aynı karede buluştu

14:23 - Kültür Sanat

Malatya Büyükşehir’den kış yarısı sergisi

13:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

18:42 - Diyarbakır

Amedspor, evinde Fatih Karagümrük ile berabere kaldı!

18:30 - Diyarbakır

Amedspor, Zorlu Fatih Karagümrük Maçına Hazır

13:42 - Diyarbakır

Yetimler Vakfı 2024 Yılı faaliyet raporunu açıkladı

13:38 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar: işgal rejimine güvenmiyoruz ama yapılan ateşkese sevinçliyiz

13:35 - Diyarbakır