?>

Çermik Kaplıcası, İtalyan Sularıyla yarışıyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki kaplıca, mineral oranıyla İtalya’daki ünlü sulara rakip! Bölge halkı ve çevre illerden gelenler şifa bulmak için akın ediyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan ve mineral oranı itibarıyla İtalya’daki ünlü kaplıca sularına eş değer özellikler taşıyan termal tesisler, fizik tedavi arayışındaki vatandaşların ilgisini çekiyor. Kent merkezine yaklaşık 90 kilometre mesafedeki kaplıca, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Siirt, Batman ve Mardin gibi çevre illerden yoğun ziyaretçi ağırlıyor.

2016 yılında hizmete giren termal otelin işletme sahibi Yunus Yıldız, tesisin mineral bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek, “Bir İtalya, iki Türkiye. Bizim suyumuz mineral açısından daha zengin olduğu için burada bir tesis kurduk. Suyun özellikleri iltihaplı romatizma, kronik bel ağrıları, eklem ağrıları, cilt ve kadın hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi geliyor. Bu özellikler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılan analizlerle kanıtlandı. Tesisimizde bay-bayan aile havuzlarımız, iki termal havuz, iki yarı olimpik tatlı su havuzu, tuz odası, çamur banyosu, masaj odası, sauna ve fitness gibi pek çok olanak mevcut. Tamamen fizik tedavi hastanesi olarak hizmet veriyoruz” dedi.
İşletmenin ortaklarından Şehmus Yıldız ise otelin 82 oda kapasitesine sahip olduğunu ve odaların ailelerin kişi sayısına göre tasarlandığını vurguladı. Yıldız, “Güneydoğu’nun en büyük spa alanına sahibiz. Tatlı su ve termal havuzlarımız, jakuzilerimiz, Türk hamamı, sauna, tuz ve buhar odalarımız misafirlerimizin hizmetinde. Suyun yüksek kükürt oranı, tercih edilmemizde önemli bir etken. Diyarbakır, inanç turizmi açısından önemli bir merkez olmasının yanı sıra sağlık turizminde de dünya genelinde öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Kaplıca müşterilerinden Arzu Solmaz, Diyarbakır’dan Çermik’e geldiklerini ve tesisten memnun kaldıklarını belirtti. Solmaz, “İlk gelişimde eşim ve çocuklarımla geldim, bu kez annem ve kardeşlerimle geldim. Temizlik ve hizmet kalitesi üst seviyede. Bir haftadır daha rahat uyuyorum, sağlığımıza iyi geldiğini gördük, bu yüzden tekrar geldik” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

10 yaş altı çocuklarda bu hastalıklar arttı

2024-10-31 17:09 - Sağlık

Rusya iki Ukrayna bölgesini daha ele geçirdiğini duyurdu

2024-11-02 20:21 - Dünya

Diyarbakır Bismil Türkmenacı Mahallesinde Yeter Baran vefat etmiştir

2024-10-29 16:50 - Diyarbakır

Bismil'de bugün vefat eden 7 hemşehrimiz!

2024-10-29 23:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da sirmast! Asırlık bir lezzet

2024-11-02 20:32 - Diyarbakır

Türkiye'de bu uygulamayı kullananlara KDV

2024-10-31 17:27 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Bismil’de 19 yaşındaki genç intihar etti!

2024-11-03 02:53 - Diyarbakır

Diyarbakır semalarında gece vakti

2024-10-29 16:53 - Diyarbakır

Öğrenciler, Cumhuriyeti coşku ile kutladı

2024-10-29 12:43 - Güncel

Diyarbakır Valisini hiç böyle görmediniz

2024-10-28 18:28 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır