?>

Damak çatlatan lezzetlerin vazgeçilmezi ‘Afyon Haşhaşı’ tanıtıldı

Güncel - 10 ay önce

Türkiye ile birlikte dünyaca bilinen ‘Afyon Haşhaşı’ ‘Anadolu’daki Bereket, Birikim ve Beceri’ mottosuyla tanıtılırken, sağlık, tarih ve lezzet anlamında Afyonkarahisar’ın en önemli değerlerinden birisi ‘haşhaş’ın Türk mutfağında damak çatlatan lezzetleri görsel bir şölen eşliğinde sergilendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ‘Anadolu’daki Bereket, Birikim ve Beceri’ mottosuyla hayata geçirilen Anadoludakiler Projesi çerçevesinde Afyon Bereketi Haşhaş etkinliği gerçekleştirildi. Kentteki termal bir otelde yapılan etkinlikte haşhaşın dünyaca bilinen bir lezzet olduğu ve Türk mutfağındaki önemi katılımcılara anlatıldı.
Gerçekletirilen etkinliğin açılışında konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kültürel ve gastronomik mirasıyla eşsiz bir zenginliğe sahip olan Afyonkarahisar’ın kendine has tadı ve besleyici özellikleriyle yetişen haşhaşın bu toprakların doğasıyla ve kültürüyle de derin bir bağ kurduğunu kaydetti. Vali Yiğitbaşı, "Bizler de bugün burada şehrimizin eşsiz mirasının bir parçası olan haşhaşın tarihsel ve kültürel önemini vurgulamak, bu değerimizi gelecek nesillere taşımak için bir araya geldik. Çünkü ‘Haşhaş’, yalnızca mutfağımızda yer alan bir ürün olmanın ötesinde, bizim için bir geçmişin, bir geleneğin, bir yaşam biçiminin ve bereketin sembolüdür. Bu etkinlik, Afyonkarahisar’ımızın gastronomik değerini tanıtmanın yanı sıra, aynı zamanda haşhaşın sağlık, tarih ve lezzet alanında sahip olduğu derin anlamı bir kez daha gözler önüne serecektir" dedi.
"Etkinlik ekonomik kalkınma ve turizm açısından büyük katkılar sağlayacak"
Tanıtımın ekonomik kalkınmanın da bir parçası olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bundan sonraki süreçte, Afyonkarahisar gastronomisinde katma değerli, inovatif ürünlerin geliştirilmesine yönelik büyük bir ivme kazanacağımıza inanıyorum. UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacaktır. Bu süreç, aynı zamanda hem ekonomik kalkınma hem de turizm açısından büyük katkılar sağlayacaktır.
Afyonkarahisar’ımızın, bu güzel etkinlik ile yeniden gastronomik mirasına sahip çıkacağını ve bu mirası geleceğe taşımak için önemli bir adım atacağını düşünüyorum. Hep birlikte, bu coğrafyanın eşsiz zenginliklerini, geleneksel tatları geleceğe taşımak adına el birliğiyle çalışacağımıza olan inancım tamdır."
Şef Ramazan Bingöl, Mahmut Dolmacı ve Ebru Baybara Demir’in de katıldığı etkinlikte haşhaş ile hazırlanan yöresel lezzetler katılımcılara tanıtıldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara’da Muş rüzgarı esti

2025-02-21 00:22 - Kültür Sanat

Sakaryaspor - MKE Ankaragücü maçının ardından

2025-02-18 01:22 - Spor

Eğil’de canlı hayvan pazarı projesi

2025-02-19 14:58 - Diyarbakır

Türk pamuğunun geleceği Aydın’da masaya yatırıldı

2025-02-22 13:57 - Ekonomi

Dicle Üniversitesine Anlamlı Destek

2025-02-17 16:24 - Diyarbakır

Kayseri’de Ramazan’da lokantalara zam yok

2025-02-21 13:47 - Ekonomi

Evinin yolunu karıştıran Alzheimer hastası adam köpeklerin saldırısına uğradı

2025-02-21 20:43 - Diyarbakır

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

2025-02-18 16:45 - Güncel

Kadın kooperatiflerinin yöresel ürünleri Ramazan’da tüketicilere sunuluyor

2025-02-21 10:37 - Ekonomi

Doç. Dr. Boşnak’tan influenza virüsü ile ilgili önemli bilgiler

2025-02-17 11:13 - Sağlık

İlgili Haberler

Kütahya’da "Camide Buluşalım" sabah namazı buluşması

09:54 - Güncel

Sesi makineli tüfek, kendisi fotoğraf makinesi

09:56 - Güncel

FAO Talks- Gençlerle Tarımı ve Gıdayı Konuşuyoruz paneli

10:01 - Güncel

Tarih ve sanat TAREM’de hayat buluyor

10:13 - Güncel

Düzce’de çevreyi kirletene ceza ve temizlik

09:39 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır