?>

DEAŞ’ın yapılanmasına yönelik duruşmada karar

Sakarya’da terör örgütü DEAŞ’ın yapılanmasına yönelik 11’i tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Bir sanık "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar beraat etti.

Asayiş - 1 yıl önce

Terör örgütü DEAŞ’ın Sakarya yapılanmasına yönelik gerçekleşen operasyonlar neticesinde yakalanan 26 şüphelilerden 11’i tutuklanmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 242 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
DEAŞ’ın sözde Marmara Bölgesi sorumlusu B.Ö.’nün Sakarya’ya sanıklardan E.K’yi "sözde vali" olarak görevlendirdiği yönünde istihbari bilgilerin bulunduğu belirtilen iddianamede, E.K’ye ait Adapazarı ilçesindeki yasa dışı mescide gelen, burayla ilgilenen ve sorumluluk üstlenen şahısların tespiti gayesiyle iletişimin denetlenmesi ve fiziki takip çalışmalarına başlanıldığı belirtildi. Sanıkların haftanın bir günü az sayıda kişiyle örgütsel toplantı gerçekleştirdiği ifade edilen iddianamede, yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve toplama kararı bulunan kitap ele geçirildiği aktarıldı.
Ayrıca iddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15’er yıla, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise bir sanığın 6 aydan 1 yıla, bir sanığın 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Bir sanık 6 yıl 8 ay ceza aldı, 25 sanık beraat etti
Açılan davanın karar duruşması, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Söz hakkı verilen sanıklar önceki beyanlarını tekrar ederek beraatlerini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Y.B’nin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan diğer sanıkların beraatine ve "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise bir sanığın dosyasının ayrılmasına hükmetti.
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 74,33 dolar

2024-10-25 13:23 - Ekonomi

Manchester United’da Erik ten Hag dönemi sona erdi

2024-10-28 18:11 - Spor

Afganistan İslam Emirliği, TUSAŞ'a saldırıyı kınadı

2024-10-24 16:06 - Dünya

Sobadan çıkan yangın insanları paniğe sevk etti

2024-10-28 18:53 - Asayiş

Eşek sırtında dağlarda kaya balı arıyor

2024-10-28 13:18 - Bölge

Vatan Caddesinde Cumhuriyet Bayramı coşkusu

2024-10-29 18:23 - Güncel

Bitlis merkezli operasyon: 11 gözaltı

2024-10-25 12:14 - Asayiş

Diyarbakır'da aşçılara profesyonel bıçak eğitimi!

2024-10-28 17:20 - Diyarbakır

Eski Bismilli vekil yeni görevine başladı!

2024-10-26 19:00 - Diyarbakır

513 kaçak altın ele geçirildi

2024-10-24 14:21 - Asayiş

İlgili Haberler

Adana’da Feci Kaza: 14 Yaşındaki Çınar Hayatını Kaybetti

15:26 - Asayiş

Şanlıurfa’da 50 Yaşındaki Adam Sokak Ortasında Dövüldü

14:58 - Asayiş

Batman'da Park Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu

14:55 - Asayiş

İsparta’da Trafik Kazası: 18 Yaşındaki Sürücü ve Yolcu Yaralandı

14:51 - Asayiş

Kahramanmaraş'ta Eski Sevgili Saldırısında Genç Kız Hayatını Kaybetti

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır