Sabah saat 5 gibi Dicle Barajı'ndan çıkarılan sazan balıkları, Diyarbakır’ın yerli lezzetleri arasında öne çıkıyor. Genellikle kızartma olarak sofralara gelen sazan, sabahın erken saatlerinde barajdan çıkarıldıktan sonra hızla satışa sunuluyor. Günde ortalama 70-80 kilo balık satışı yapan Erol Amca, sazan balığının kilosunu 110 liradan sattıklarını belirtiyor. “Sazan balığımız yerli ve çok tercih ediliyor. Her sabah taze taze satışa başlıyoruz,” diye ekliyor.
Elazığ’ın Hazar Gölü’nden çıkarılan alabalık, daha hafif ve lezzetli yapısıyla özellikle ızgara severlerin gözdesi. Alabalığın kilosu 200 lira olarak satışa sunulurken, vatandaşlar sağlıklı bir protein kaynağı olan bu balığı yıl boyunca tüketmekten geri durmuyor. Erol Amca, “Alabalık, her mevsim sofralarda olmalı, hem hafif hem sağlıklı,” ifadelerini kullandı.