?>

DİKO'dan kesme altın açıklaması

DİKO Başkanı Mehmet Yüksel: "Kesme altın satışına yasak getirildi ancak vatandaşlarımız ellerindeki altınları rahatlıkla bozdurabilir veya takas edebilir. Panik yapmaya gerek yok." dedi.

Diyarbakır - 3 gün önce

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, kesme altının satışına getirilen yasakla ilgili açıklamalarda bulundu. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin yalnızca kesme altının satışını kapsadığını vurgulayan Yüksel, "Vatandaşlarımız panik yapmasın, ellerindeki kesme altınları kuyumculara getirip satabilir ya da farklı altın çeşitleriyle değiştirebilirler" dedi.
Son dönemde kuyumcular tarafından 2, 5, 10 ve 100 gramlık parçalar halinde satılan kesme altının satışının yasaklandığını hatırlatan Yüksel, bu durumun sadece yeni üretimleri kapsadığını belirtti. Vatandaşların mevcut kesme altınlarını rahatlıkla değerlendirebileceğini ifade eden Yüksel, “Alış işlemlerinde herhangi bir kısıtlama yok, ancak vatandaşlarımız bundan sonra kesme altın alımı yapmamalı. Yatırım amaçlı olarak işçilik maliyeti bulunmayan burma bilezik veya tel bilezik gibi ürünleri tercih edebilirler” diye konuştu.
DİKO Başkanı Yüksel, Diyarbakır’a özgü üçlü burma bileziğin hem yatırım aracı hem de istihdam kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız, ellerindeki kesme altınları getirerek bu tür altınlarla takas yapabilir. İşçilik maliyeti olmadığı için kayıpları da olmaz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında, kuyumcuların kesme altın satışına yasak getirilmişti. Ancak mevcut kesme altınların bozdurulması ya da farklı altın çeşitleriyle değiştirilmesi noktasında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Hazro’da Birlik ve Beraberlik Sofrası

2025-03-14 14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır Esnafına Müjde: Kredi Limitleri Artırıldı, Faizler Düştü!

2025-03-12 15:56 - Diyarbakır

Tarıma Yatırım Desteği İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

2025-03-14 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kanlı infaz!

2025-03-18 16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

2025-03-16 16:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da emekçilerin hukuk zaferi

2025-03-12 16:49 - Diyarbakır

Meteoroloji Diyarbakırlıları uyardı: Havalar soğuyacak

2025-03-14 16:29 - Diyarbakır

Diyarbakırspor, Sur Belediyespor’u Son Dakikada Geçti

2025-03-16 15:53 - Spor

Diyarbakır, Yaz Sıcaklarını Mart'ta Yaşayacak

2025-03-12 15:35 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu'dan önemli görüşme

00:06 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden "Gazze için ayağa kalk" etkinliği

19:42 - Diyarbakır

Eğil belediyesinden örnek davraniş

15:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kur'an Kursu Öğrencilerinden Anlamlı Yardım Kampanyası

15:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da trafik kazası: Bir hafif yaralı

14:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu'dan önemli görüşme

00:06 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden "Gazze için ayağa kalk" etkinliği

19:42 - Diyarbakır

Eğil belediyesinden örnek davraniş

15:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kur'an Kursu Öğrencilerinden Anlamlı Yardım Kampanyası

15:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da trafik kazası: Bir hafif yaralı

14:57 - Diyarbakır