?>

Diyarbakır'da 217 AFAD personeli peç taktı

Diyarbakır’da 217 AFAD personeli akreditelerini alıp peç taktı.

Diyarbakır - 11 ay önce

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra AFAD, büyümeye devam ediyor. Diyarbakır'da eğitimlerini tamamlayan 217 personel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) düzenlenen törende peç taktı.
Tören konuşan Vali Murat Zorluoğlu, 2 senede sayının çok ciddi bir seviyeye getirildiğini belirterek, "Diyarbakır olarak bizim de tabi çorbada tuzumuzun olması gerekiyordu ve Diyarbakır’da da AFAD İl Müdürlüğümüz güzel bir çalışma yaparak ilk etapta 217 tane akredite olmuş arama kurtarma personelini hazırlamış olduk. Önümüzdeki günlerde geride bekleyen 241 kardeşimizi de bu güzel ekibe katmanın gayreti içerisinde olacağız. Ama bizim hedefimiz 2025 yılı sonuna kadar minimum bin tane kardeşimizi yine bu güzel ekibin içerisine katarak, Diyarbakır’da çok ciddi bir arama kurtarma ekibi kapasitesi oluşturmak” dedi.
Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, 2 yıl içerisinde insan kaynağı, ekipman ihtiyacı ve kapasitenin güçlendirilmesi yönünde ciddi tecrübeleri edindiklerini, acı bir tecrübeyi geride bıraktıklarını dile getirdi.
"Her türlü afetlere gebe olduğumuz bir coğrafyada yaşıyoruz" diyen Engin, “Yaşadığımız coğrafyada her türlü afete hazırlıklı olmak adına da çok kıymetli STK'larımızın çalışmaları, bizim ve ülkemizin gücüne güç katıyor. Afetlere daha hazırlıklı, daha güvenli bir Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor. 150 bin kişilik profesyonel bir ekip olduk. Düdüğün çaldığı anda afete müdahale edecek yaklaşık 150 bin kişilik profesyonel bir ekibe sahip olduğumuzu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale'de 5,2 büyüklüğünde deprem

2025-01-22 00:42 - Güncel

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2025-01-23 00:47 - Asayiş

Van’da 10 düzensiz göçmen yakalandı

2025-01-23 00:42 - Asayiş

İşte yanan oteldeki yangının itfaiye raporu

2025-01-24 00:22 - Asayiş

Üç aracın hurdaya döndüğü kazada yaralanan olmadı

2025-01-24 00:27 - Asayiş

Abbas Gündüz'den Ekrem İmamoğlu’na Sert Tepki

2025-01-21 10:32 - Diyarbakır

Ali Gaffar Okkan ve 5 Polis Memuru 24. Yılında Anıldı

2025-01-24 13:39 - Diyarbakır

Kartalkaya faciası yangın söndürme cihazlarına ilgiyi artırdı

2025-01-24 17:27 - Güncel

Soğuk algınlığı vakaları artıyor

2025-01-24 11:41 - Sağlık

Kuşadası’nda Karadeniz rüzgarı esti

2025-01-19 18:33 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır