?>

Diyarbakır’da Mart Ayında Hangi Balık Yenir?

Diyarbakır’da Mart ayıyla birlikte tatlı su balıkları sofraları süslüyor. Özellikle sazan, yayın ve alabalık büyük ilgi görüyor. İşte Diyarbakır usulü nefis balık

Diyarbakır - 20 saat önce

Denizden uzak bir şehir olan Diyarbakır, tatlı su balıklarıyla öne çıkıyor. Mart ayının gelmesiyle birlikte balıkçılarda hareketlilik yaşanırken, özellikle Dicle Nehri ve baraj göllerinden elde edilen balık çeşitleri sofraları süslüyor.

Tatlı Su Balıkları Diyarbakır Sofralarını Şenlendiriyor

Diyarbakır’da balık tüketimi, özellikle kış aylarının sonlarına doğru artış gösteriyor. Şehirde en çok tercih edilen türler arasında sazan, yayın ve alabalık bulunuyor. Balıkçılar, bu dönemde su sıcaklıklarının değişmesiyle birlikte balık etinin daha lezzetli hale geldiğini belirtiyor.
Balık satıcıları, Diyarbakır halkının özellikle baraj göllerinde yetiştirilen alabalığa büyük ilgi gösterdiğini söylüyor. Keban ve Ilısu barajlarından getirilen bu balıklar, tazeliği ve lezzetiyle sofralarda kendine yer buluyor.

Meşhur Diyarbakır Usulü Alabalık Tarifi

Diyarbakır’ın en sevilen balık yemeklerinden biri, fırında sebzeli alabalık. İşte usta aşçılardan alınan özel tarif:

Malzemeler:

2 adet taze alabalık 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet limon

Hazırlık ve Pişirme:

Balıklar iyice temizlenip yıkanır, üzerlerine birkaç çizik atılır. Tuz, karabiber ve pul biber zeytinyağıyla karıştırılarak balıkların içine ve dışına sürülür. Soğan, domates, biber ve limon dilimlenerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine balıklar dizilir ve 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Yanında közlenmiş biber ve lavaş ekmeğiyle sıcak servis edilir.

Uzmanlardan Tavsiye: Haftada En Az Bir Kez Balık Tüketin

Beslenme uzmanları, özellikle Diyarbakır’da kırmızı etin yoğun tüketildiğini belirterek, balığın sağlık açısından önemli bir alternatif olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve omega-3 ihtiyacını karşılamak için haftada en az bir kez tatlı su balığı tüketilmesini öneriyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Hazro’da Birlik ve Beraberlik Sofrası

2025-03-14 14:02 - Diyarbakır

İbrahim Lale hayatını kaybetti

2025-03-11 20:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Eski Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale toprağa verildi

2025-03-11 22:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Esnafına Müjde: Kredi Limitleri Artırıldı, Faizler Düştü!

2025-03-12 15:56 - Diyarbakır

Tarıma Yatırım Desteği İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

2025-03-14 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'da emekçilerin hukuk zaferi

2025-03-12 16:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 17 Gözaltı

2025-03-12 13:52 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

2025-03-16 16:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kanlı infaz!

2025-03-18 16:09 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Haksız İşten Çıkarma Mağdurları Zor Günler Geçiriyor

12:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da elektrik panosu yandı

03:03 - Diyarbakır

Kaymakam Uğuz, şehit yakınları, gaziler ve yakınlarıyla iftar programında buluştu

02:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Evlat Nöbeti 382. ailede nöbete katıldı

16:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kanlı infaz!

16:09 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Haksız İşten Çıkarma Mağdurları Zor Günler Geçiriyor

12:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da elektrik panosu yandı

03:03 - Diyarbakır

Kaymakam Uğuz, şehit yakınları, gaziler ve yakınlarıyla iftar programında buluştu

02:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mart Ayında Hangi Balık Yenir?

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Evlat Nöbeti 382. ailede nöbete katıldı

16:17 - Diyarbakır