?>

Diyarbakır’da Nohut Sofraların Vazgeçilmezi Oldu

Diyarbakır’da son dönemde nohut satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar, özellikle soğuk kış günlerinde protein kaynağı olarak nohut tüketimine yönelirken, bakliyatçılar ve marketler de artan talepten memnun.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da son dönemde nohut satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Besleyici ve ekonomik olmasıyla bilinen nohut, hem yemeklik hem de atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Vatandaşlar, özellikle soğuk kış günlerinde protein kaynağı olarak nohut tüketimine yönelirken, bakliyatçılar ve marketler de artan talepten memnun.

Sağlıklı ve Ekonomik Bir Seçenek

Diyarbakır’daki bakliyatçılar, nohudun yüksek protein ve lif oranıyla oldukça besleyici bir gıda olduğunu belirtiyor. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen nohut, özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücuda destek sağlıyor. Ayrıca ekonomik fiyatıyla da vatandaşların bütçesine uygun bir alternatif sunuyor.

Evlerde En Çok Tüketilen Tarifler

Diyarbakır mutfağında nohut, farklı tariflerle sofraları süslüyor. İşte en çok tüketilen nohutlu yemeklerden bazıları:
Etli Nohut Yemeği: Kuzu veya dana eti ile yapılan bu yemek, nohutun en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri. Tereyağında kavrulan soğanlarla lezzetlenen et, haşlanmış nohut ile buluşarak nefis bir yemek haline geliyor. Nohutlu Pilav: Haşlanmış nohut ile yapılan pilav, özellikle Diyarbakır’da kebap ve et yemeklerinin yanında sıkça tüketilen bir lezzet. Leblebi: Kavrulmuş nohut, Diyarbakır halkının özellikle kış aylarında çayın yanında tükettiği sağlıklı bir atıştırmalık. Nohut Çorbası: Nohutun un haline getirilmesiyle yapılan çorba, soğuk günlerde hem besleyici hem de mideyi rahatlatıcı etkisiyle biliniyor.

Bakliyatçılar ve Esnaftan Açıklamalar

Diyarbakır’da bakliyat satışı yapan esnaf, nohuda olan talebin her geçen gün arttığını belirtiyor. Bağlar’da bir bakliyatçı esnafı, “Özellikle kış aylarında nohut tüketimi çok artıyor. Vatandaşlar sağlıklı beslenmeye daha fazla önem veriyor. Hem yemeklerde hem de kavrulmuş olarak tüketilen nohut, ekonomik oluşuyla da tercih sebebi” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Ankara’da Muş rüzgarı esti

2025-02-21 00:22 - Kültür Sanat

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu

2025-02-25 09:43 - Diyarbakır

Eğil’de canlı hayvan pazarı projesi

2025-02-19 14:58 - Diyarbakır

Çukurova’da 4 günlük zirai don, ürünleri etkiledi

2025-02-25 11:13 - Ekonomi

Türk pamuğunun geleceği Aydın’da masaya yatırıldı

2025-02-22 13:57 - Ekonomi

Şenköy karma sanayi sitesinde çalışmalara başlandı

2025-02-21 18:07 - Ekonomi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

2025-02-19 12:13 - Eğitim

Diyarbakır’da 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına İlgi Artıyor

2025-02-18 15:05 - Diyarbakır

Adana Kebap, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuracak

2025-02-24 10:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır