?>

Diyarbakır’da Tatlı Telaş

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala Diyarbakır’da tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Özellikle tescilli kadayıfı ve soğuk baklavasıyla ünlü kentte, siparişlere yetişebilmek için büyük işletmeler üç vardiya sistemine geçti.

Diyarbakır - 2 gün önce

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala Diyarbakır’da tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Özellikle tescilli kadayıfı ve soğuk baklavasıyla ünlü kentte, siparişlere yetişebilmek için büyük işletmeler üç vardiya sistemine geçti.  
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, her bayram olduğu gibi bu yıl da yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirterek, Diyarbakır’ın gastronomi açısından önemli bir tatlı şehri olduğunu vurguladı. Bayram öncesi bu hareketliliğin katlanarak arttığını ifade eden Elaldı, üretimi yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye Genelinden Yoğun Sipariş

Elaldı, Diyarbakır dışında İstanbul ve Batman’da da şubeleri bulunduğunu belirterek, "Türkiye genelinde büyük bir talep var. İstanbul’daki şubelerimizden Diyarbakır’a yoğun sipariş alıyoruz. Özellikle lotuslu soğuk baklava büyük ilgi görüyor. Bu nedenle üretimi üç vardiyaya çıkararak talepleri karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaliteli Tatlı Uygun Fiyatla Satılıyor

Son dönemde artan baklava fiyatlarına rağmen uygun fiyat politikası uyguladıklarını dile getiren Elaldı, "Baklava fiyatlarının bin ile bin 500 lira arasında değiştiği bir dönemde, biz fıstıklı baklavayı halen 500-600 liraya satıyoruz. Kaliteden ödün vermeden en iyisini uygun fiyatla sunmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi ya da farklı malzemeler olmadığı konusunda da her türlü analize açığız" ifadelerini kullandı.

Merdiven Altı Üretime Dikkat

Tüketicilere merdiven altı üretim yapan işletmelere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunan Elaldı, "Kalitesiz ve denetimsiz üretim yapan bazı işletmeler, tatlılarda çekirdek, bezelye gibi farklı malzemeler kullanarak düşük fiyatlarla satış yapıyor. Vatandaşlarımız, sağlıklı ve güvenilir ürün tüketmek için bilinen markaları tercih etmeli" diyerek uyarılarda bulundu.
Diyarbakır’da tatlı üreticileri, bayramda vatandaşların damaklarını en lezzetli tatlarla buluşturmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü’nden Birlik ve Beraberlik İftarı

2025-03-21 14:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Lice'deki Yedi Uyuyanların Mağarası Onarılacak

2025-03-20 13:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kanlı infaz!

2025-03-18 16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava Semt Pazarlarını Vurdu: Salatalık 80 Liraya Dayandı!

2025-03-23 16:21 - Diyarbakır

D.Ü Ziraat Fakültesi'nde Tarımın Geleceği konuşuldu

2025-03-21 14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da trafik kazası: Bir hafif yaralı

2025-03-21 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ramazan Ayıda Fırıncılarının Mesaisi Yoğunlaştı

2025-03-20 14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mart Sürprizi: Gündüz Güneş, Gece Ayaz!

2025-03-23 16:12 - Diyarbakır

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu'dan önemli görüşme

2025-03-22 00:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

16:23 - Diyarbakır

Yapıcıoğlu: Gazze'de açlık, soykırım ve vahşet devam ediyor

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

14:00 - Diyarbakır

Hani devlet hastanesinde çalışmalar sürüyor

13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ehliyetsiz ve Kasksız Motosikletli Polisten Kaçarken Yakalandı

12:34 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

16:23 - Diyarbakır

Yapıcıoğlu: Gazze'de açlık, soykırım ve vahşet devam ediyor

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

14:00 - Diyarbakır

Hani devlet hastanesinde çalışmalar sürüyor

13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ehliyetsiz ve Kasksız Motosikletli Polisten Kaçarken Yakalandı

12:34 - Diyarbakır