?>

Diyarbakır’da 17 yıl sonra bombalı saldırının kurbanları anıldı

Diyarbakır’da 17 yıl önce PKK'nın bombalı saldırısında hayatını kaybeden 7 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, 3 Ocak 2008 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırının 17. yıl dönümünde, hayatını kaybeden 6’sı öğrenci, 7 kişi düzenlenen törende anıldı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında öğrenciler Eren Şahin Eronat, Salih Ekinci, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkın ve veli Cengiz Kaya bulunuyor. Saldırının meydana geldiği Prof. Dr. Selahaddin Yazıcıoğlu Caddesi’nde düzenlenen törende şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu masaya karanfil bırakıldı. Törenin ardından Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Vali Zorluoğlu; "Vahşi bir şekilde katledildiler"

Törende Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu bir konuşma yaptı. Zorluoğlu, "Bu acıyı iliklerimize kadar hissediyoruz. 6 yavrumuz ve bir babamız, hiçbir suçları olmadan, vahşi bir şekilde katledildi," dedi. Olayın üzerinden 17 yıl geçmiş olsa da acının, anneler ve babalar için hala taze olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, “Allah’tan sabır diliyorum. Bu trajediyi simgeleyen bir anıtın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Anne ve babalardan da izin alarak, buraya bu katliamı hatırlatacak bir anıt dikmek istiyoruz,” dedi.

Saldırıda oğlunu kaybeden Eronat: "Bu katillerin sonu yaklaşmıştır"

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, 17 yıl önce hayatını kaybeden oğlunun acısını hala yüreğinde taşıdığını belirterek, "17 yıl önce bu noktada insafsızca patlatılan 80 kilogram bombanın, 6’sı çocuk, 1’i ise kızını dershaneden almaya gelen baba olmak üzere 7 canı aldığına tanık olduk," dedi. Eronat, konuşmasında, terörün ve şiddetin amacının yalnızca insanları öldürmek olduğunu ifade ederek, "Bu cinayet şebekesinin, din, iman, vicdan gibi hiçbir onurlu vasfı bulunmamaktadır. Ancak, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin gayretiyle bu katillerin sonu yaklaşmıştır." diye konuştu.

Tören, şehitler için yapılan dualar ve karanfillerin ardından son buldu. Vali Zorluoğlu’nun öncülüğünde başlatılacak olan anıt yapımı için çalışmaların en kısa sürede başlanacağı belirtilerek, Diyarbakır’daki bu acı olayın unutturulmaması adına önemli bir adım atılacağı ifade edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bismil'de son 3 günde vefat edenler

2024-12-28 11:10 - Diyarbakır

Çorum’un 95 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

2024-12-29 01:36 - Asayiş

Brent petrolün varil fiyatı 73,78 dolar

2024-12-30 13:02 - Ekonomi

Diyarbakır'da yılbaşında hava nasıl olacak! İşte detaylar

2024-12-28 11:38 - Diyarbakır

Yüksekova’da çocuklar kar üstünde kayak keyfi yaptı

2024-12-29 18:54 - Bölge

Klinik BERA testi ile hastalar sevk edilmeden işitme testi yaptırabilecek

2024-12-31 13:25 - Sağlık

Diyarbakır 2025'in sabahına sessiz girdi

2025-01-01 17:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bu öğrenciler'den örnek davranış

2024-12-28 11:20 - Diyarbakır

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

2024-12-28 03:39 - Güncel

Diyarbakır’da operasyonda el bombası bulundu

2025-01-03 20:58 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır