?>

Diyarbakır'da Devlet'in Şefkatli eli vatandaşların omuzunda

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.2 şiddetindeki büyük depremler Diyarbakır'da da büyük yıkıma neden olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı TOKİ projeleriyle başlattığı konut seferberliği, depremzedelere güvenli ve modern yaşam alanları sunarak, yeniden toparlanmalarına yardımcı oluyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.2 şiddetindeki büyük depremler, Diyarbakır’da da büyük yıkımlara yol açtı. Depremin ardından kentte 411’e yakın vatandaş hayatını kaybetmiş, çok sayıda bina yıkılarak, binlerce insan evsiz kalmıştı. Ancak, devletin depremin hemen ardından başlattığı çalışmalar ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) projeleri, Diyarbakırlılara umut oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, vatandaşlarının mağduriyetlerini giderme noktasında hızlı bir şekilde harekete geçerek, TOKİ aracılığıyla kent genelinde hızla inşa edilen yeni konutlarla, depremzedelere güvenli yaşam alanları sunmayı hedefledi. TOKİ, depremzedelere yönelik projeleriyle hem halkın güvenliğini sağlamak hem de şehrin yeniden inşası sürecini hızlandırmak için büyük bir adım attı.
Yapılan TOKİ projeleri, depremin ardından yaşanan zorlukları hafifletmek amacıyla modern, sağlam ve sağlıklı konutlar sunarken, aynı zamanda sosyal donatı alanlarıyla da vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Bu projeler, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan yeniden canlanmasına da katkı sağlıyor.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Oğlaklı bölgesinde inşa edilen TOKİ konutları, depremzedelere hızlı bir şekilde teslim edilmeye başlandı. Depremin izlerini silmek ve halkı yeniden evlerine kavuşturmak adına atılan bu adımlar, hem devletin hem de halkın birlikte hareket etmesinin güzel bir örneğini sergiliyor. Vatandaşlar, TOKİ projelerinin, devletin depremzedelere olan desteğini somut bir şekilde gösterdiğini belirterek, kendilerini güvende hissettiklerini ifade ediyorlar.
Konutların yanı sıra, devlet tarafından sağlanan diğer yardım ve destekler de vatandaşların moral ve motivasyonunu artırmış durumda. Kısa sürede başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları, Diyarbakır’ın deprem sonrası toparlanma sürecine önemli katkılarda bulundu. 
Devletin TOKİ projeleriyle sunduğu bu yardım eli, Diyarbakır halkının yeniden toparlanması ve güven içinde yaşayabilmesi için büyük bir adım oldu. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, depremzedeler evlerine kavuşarak, geleceğe daha umutlu bir şekilde bakabileceği öğrenildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da DEM partili belediyeden personel kıyımı

2024-12-03 14:01 - Diyarbakır

Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 3'ü ağır 20 yaralı

2024-12-03 09:58 - Asayiş

Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ şüphelileri yakalandı

2024-12-08 14:16 - Asayiş

Filistinli esirlere sistematik işkence yapılıyor: 47 şehit

2024-12-04 12:15 - -

Mağdur özrü kabul etmedi!

2024-12-05 19:11 - Dünya

Bismil'de bu cadde tek yön oldu! Cezası 6 bin TL

2024-12-06 18:45 - Diyarbakır

2.3 Milyonluk Aile: Bekiranlılar kimdir?

2024-12-04 01:15 - Diyarbakır

Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor

2024-12-03 12:15 - Güncel

İhlas Pazarlama’nın 19. şubesi açıldı

2024-12-08 14:01 - Ekonomi

Taş İntifadası'nın üzerinden 37 yıl geçti

2024-12-08 16:38 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır