M.Sıddık Bilge - Taha YAYAN - ÖZEL HABER
Diyarbakır sahip olduğu geniş kahvaltı kültürü ilebiliniyor. Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il gibi Diyarbakır’a gezi amaçlı gelen herkes mutlaka kahvaltı salonlarına uğruyor. Bayram tatilinde de bölgeye yoğun olarak yerli turist akını yaşandı. Değişik kentlerden gelen yerli turistlerin yanı sıra Diyarbakırlı olup başka kentlerde yaşayanlarda bayram tatili için Diyarbakır’ı tercih edince yoğun bir kalabalık yaşandı.
Diyarbakır’a özgü yöresel tatların sabah kahvaltılarında ikram edilmesi yerli turistleri bölgeye çeken başlıca nedenler arasında yer alıyor. Görsel şölen oluşturan ikramlar aynı zamanda Diyarbakır gastronomisinin ulusal hatta uluslar arası düzeyde tanınmasını sağlıyor.
Öte yandan Diyarbakır kahvaltı ürünleri besin değeri açısından zengin ve sağlık yönünden birçok faydası bulunan sebze meyveler ile süt ve süt ürünlerinden oluşmakta.
40 yıllık deneyimi ile konuklarına eşsiz bir kahvaltı keyfi yaşatan Kadri Önalan da kentteki kahvaltıcılardan biri.
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde yer alan Hasanpaşa Hanı'nda 5 yıldızlı kahvaltı hizmeti veriyor. Baba mesleğini devam ettiren kahvaltıcı Kadri Usta, geniş yelpazeli ürün çeşitlerinin yanı sıra, güler yüz, hijyen ve kaliteli ürünlerden oluşan hizmetlerinden dolayı bölgede tercih edildiklerini ifade etti.
Ayrıca Kentte kuşaklar boyunca kahvaltı kültürünün yaşatılmasına ve bu kültürün nesilden nesile aktarılmasına vesile olan kahvaltıcı Kadri Usta, "Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak yerlerindeniz. Kahvaltı çeşitlerinin tümü bizim kendi üretimimizdir. Birbirinden farklı ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz tat bırakan çeşit çeşit kahvaltı ürünlerimiz var. İmalatımız olan ürünlerin hepsi organiktir" dedi.