Malzemeler: - Yarım kilogram yağlı kıyma - 2 su bardağı pirinç - 1 su bardağı kuş üzümü - Yarım su bardağı dolmalık fıstık - 1 çay bardağı sıvı yağ - Tuz, karabiber, pul biber - Yarım demet taze soğan - 2 yemek kaşığı domates salçası - 2 kilogram lahana yaprağı
Yapılışı: - Pirinci yıkayıp süzün, kıyma, kuş üzümü, dolmalık fıstık, ince doğranmış taze soğan, tuz, karabiber, pul biber, ve sıvı yağ ile karıştırın. - Lahanaları haşlayın ve yaprakları ayırın. Daha sonra lahana yapraklarını kaynar suya atarak yumuşamasını sağlayın. - Yaprakların içine hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. - Tencerenin tabanına lahana yaprakları serin ve üstüne dolmaları yerleştirin. - Üzerine salça ve sıcak su karışımını dökün. - Dolmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Püf Noktaları: - Kuş üzümünü sıcak suda bekletip şişmesini sağlayarak kullanın. - Lahana yapraklarını kaynar suya atmadan önce sap kısımlarını keserek kullanın. - İç harcı hazırlarken malzemeleri özenle karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.