Diyarbakır'da, bölgenin sağlık üssü olan Dicle Üniversitesi Hastaneleri, 2024 yılı itibariyle büyük bir başarıya imza attı. Yıl içerisinde 1 milyon 200 bin poliklinik hastası kabul edilirken, 45 bine yakın ameliyat gerçekleştirildi.
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, hastanelerinin yalnızca Diyarbakır’dan değil, 81 ilden hasta kabul ettiğini belirtti. Akıl, "2024 yılı içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin poliklinik hastası kabul ettik, 45 bine yakın ameliyat gerçekleştirdik" dedi. Ayrıca, kardiyoloji, radyoloji ve gastroenteroloji gibi girişimsel işlemler konusunda da 20 bine yakın işlem yapıldığını ifade etti.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akıl, bu hastanenin yaklaşık 8-9 milyonluk bir nüfusa hizmet verdiğini kaydetti. Ayrıca, hastanelerinin, 250 öğretim üyesi ve 600 araştırma görevlisi ile 7/24 hizmet sunduğunu söyledi.
Prof. Dr. Akıl, Tıp Fakültesi'nin 50 yıllık köklü geçmişine de değinerek, "Son 10 yılı aşkın süredir Ortadoğu'nun en büyük kalp merkezlerinden biriyiz. Kalp Hastanemiz aktif durumda ve Türkiye'de ve dünyada yapılan işlemlerin yüzde 99'ı hastanemizde yapılmaktadır" dedi.
Hastanede bu yıl 4 bin 500 anjiyografik işlem gerçekleştirildiğini aktaran Başhekim Akıl, Onkoloji Merkezi'nin de tam donanımlı bir şekilde hizmet verdiğini belirtti. Organ nakli konusunda ise böbrek ve karaciğer nakli işlemlerinin 50'yi geçtiğini söyledi.
Ancak hastanenin fiziki yapısının eski olduğunu ifade eden Başhekim Akıl, "Koğuş sistemi olan kliniklerimiz, fiziki şartları nedeniyle artık tadilatla yenilenmeyecek kadar kötü durumdaydı. Yeni bir hastane ihtiyacımızı Cumhurbaşkanlığı'na ilettik ve 2024 yılı içinde onay aldık. Proje aşamasındayız ve çok hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Yeni hastane ile birlikte modern ve konforlu bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nin önümüzdeki 50 yıl boyunca Diyarbakır ve bölge halkına hizmet etmeyi sürdüreceği ifade edildi.