Yaklaşık 22 yıldır kentte esnaf olan Murat Erdin, Diyarbakır ciğerinin geçen sene Kurban Bayramı’nda 12 ton tüketildiğini belirterek, bu sene rakamın 20 tona çıkarak rekorun kırıldığını ifade etti. “Diyarbakır için 22 ton rekordur” Yerli ve yabancı turistlerin damak tadına hitap eden Diyarbakır ciğerine talebin her zaman fazla olduğunu dile getiren Erdin, “Yaklaşık 22 yıldır lokantacılık yapıyorum. Diyarbakır’da bu sene geçen Kurban Bayramı’na nazaran 8 ton ciğer tüketimi arttı. Geçen sene 12 ton tüketilen ciğer bu sene Kurban Bayramı’nda 20 tona yükseldi. Diyarbakır ciğerimize her zaman olduğu gibi talep çok fazla var. Dışarıdan gelen misafirlerimiz olsun yerli halkımız olsun, bayramda ciğere talepleri çok fazlaydı. 20 ton az bir rakam değil, Diyarbakır için bu rakam rekordur. Ciğer Diyarbakır’ındır. Biz bunu tescillendirdik” dedi. “Kentteki tüm ciğercilerde bir kalabalık söz konusuydu” Öte yandan Diyarbakır’a 9 günlük tatilde turist akınının olduğunu kendi işletmelerinde gördüğünü değerlendiren Erdin, “Bayramda maşallah yoğunluğumuz hayli fazlaydı. Sadece biz değil, kentteki tüm ciğercilerde bir kalabalık söz konusuydu. Zaten 9 günlük tatilde Diyarbakır’a turist akımı vardı. Ciddi anlamda kalabalık olunca tescilli ürünümüz ciğere de talep çoktu. Kentimize gelen turistlerden bir müşterimiz hiç ciğeri sevmezken, kendisine ciğeri sevdirttim. Müşterimiz ikram ettiğimi ciğeri yedikten sonra tekrar istedi. Ciğerciler bu bayram yoğun bir şekilde çalıştı. Diğer yemeklerimiz de bayağı satıldı. Ama Diyarbakır ciğeri daha fazla satıldı” diye konuştu.
Kenya’da zincirleme kaza: 48 ölü, 20 yaralı
2023-07-01 08:12 - Dünya