?>

‘Dur’ ihtarına uymayıp polise çarptı.. Polisin yaralandığı anlar kamerada

Asayiş - 10 ay önce

Bursa’nın İnegöl ilçesinde uygulama yapan trafik ekiplerinin dur ihtarına uymayarak polisin düşerek yaralanmasına sebep olan 2 motosikletli yakalandı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri plakalı gizli olan motosikletlerin sürücülerini, dedektif gibi iz sürerek yakaladılar. 16 BKF plakalı motosikletin sürücüsü ve şüphelisi B.Ö.’nün sosyal medya hesabından videolu şekilde "2 polisi peşinden koşturup birini sürükleyip yere düşürdükten sonra videoları silme şekli" ifadelerini paylaşması tepki çekti. 2 şahsa toplam 57 bin 830 TL cezai işlem uygulandı.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri Perşembe akşamı Mahmudiye Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yaptılar. Uygulama sırasında polis ekipleri 2 motosikletin sürücüsüne dur ihtarında bulundular. Polis ekipleri, dur ihtarına uymayarak hızlanan motosikletleri durdurmaya çalıştılar. Durmayarak hızlanan motosikletlerden biri trafik memuru M.A.’yı yere düşürerek başından yaralanmasına neden oldu.

Kaçtılar ama kameraya yakalandılar

Bir polisin yaralanmasına neden olan plakaları gizli 2 motosikletli hızla kaçarak izlerini kaybettirdiler. Polisin dur ihtarına uyumayıp yaralanmasına neden olan anlar ise amatör kameraya yansıdı.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısları yakalamak için çalışma başlattılar. Ekipler, şüphelilerden B.Ö.’nün Tiktok hesabından videolu şekilde "2 polisi peşinden koşturup birini sürükleyip yere düşürdükten sonra videoları silme şekli" ifadelerini paylaştığını tespit edildi.
Yapılan titiz çalışma sonucu şüpheliler B.Ö(22) ve İ.Ü.(21) Mahmudiye Mahallesi’nde

gözaltına alındılar.

Şüphelilerden B.Ö.’ye 8 ayrı trafik suçundan toplam 30 bin 830 TL cezai işlem uygulandı. Ehliyetine 1 ay el konulurken, motosiklet trafikten men edildi.
34 MRS plakalı motosikletin sürücüsü ve şüphelisi İ.Ü.’ye 7 ayrı trafik suçundan 27 bin 021 TL cezai işlem uygulandı. Sürücünün ehliyetine 1 ay süreyle el konuldu, motosiklet de trafikten men edildi.
Şüpheliler adli soruşturma çerçevesinde de "Görevli Memura Mukavemet" suçundan gözaltına alındılar. Şahıslar sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildiler.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

2025-01-29 00:03 - Asayiş

Elazığ’daki ev yangınında bir şüpheli tutuklandı

2025-01-29 13:38 - Asayiş

Kremler Neden Kullanılır? İşte detaylar

2025-01-26 14:41 - Sağlık

Medical Point’te serviks kanseri semineri

2025-01-30 12:43 - Sağlık

Ordu’da bin 301 çeşit dondurma ile ’Guinness’ rekoru kırıldı

2025-01-25 19:37 - Kültür Sanat

PAÜ Hastanesi çalışanları eylem yaptı

2025-01-28 18:17 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu gençlik, vandal bir gençlik değildir”

2025-01-27 16:57 - Siyaset

Çorum FK, Ali Akman’ı renklerine bağladı

2025-01-27 23:47 - Spor

Erzincan Tarım Orman İl Müdürlüğü’nde devir teslim töreni düzenlendi

2025-01-29 04:53 - Güncel

Engelli bireyler, sağlık hizmetlerinde öncelikli

2025-02-01 13:17 - Sağlık

İlgili Haberler

Ağıldan kaçan inek, araçların çarpması sonucu telef oldu

11:01 - Asayiş

Park halindeki minibüsü kurşunlayıp kaçtılar

10:17 - Asayiş

Trafik güvenliği için motosiklet ve ATV denetimi

10:21 - Asayiş

Yoldan çıkan araç su kanalının korkuluklarına çarptı

10:11 - Asayiş

Esenyurt’ta gençler birbirine girdi, sokaklar savaş alanına döndü

10:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır