?>

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

Eğitim - 10 ay önce

Erzincan’da üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile devlet üniversitelerinin işbirliğinde üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitimlerin verildiği kısmi zamanlı aktif iş gücü programı başlatıldı.
Bu kapsamda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesinde akademik yıl içerisinde 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek.
Katılımcılar, program kapsamında hem iş gücü deneyimi edinme hem de maddi destek alma fırsatı bulacak.
Programdan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora örgün eğitimlerinde yer alan aktif öğrenciler yararlanabilecek. Program, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerini kapsamayacak.
Program, Sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım faaliyetlerinin desteklenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, akademik ve idari destek faaliyetleri, laboratuvar ve araştırma faaliyetleri, toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin desteklenmesi, öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi, dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi, girişimcilik ekosistemi faaliyetlerinin desteklenmesi gibi alanlarda uygulanacak.
Haftada azami 3 güne kadar günlük 7 buçuk saat olarak uygulanacak olan programlarda katılımcıların programa katılım sağladığı her bir gün için bin 83 TL cep harçlığı verilecek, katılımcının genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de karşılanacak.
Programa başvurulan adreste yer alan hane geliri net asgari ücretin 3 katından fazla ise o hanedeki insanlar bu programdan yararlanamayacak.
Katılımcıların program esnasında başka yerde sigortalı olmalarının önünde bir engel bulunmuyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Alvaro Morata, Galatasaray’ın 6. İspanyol futbolcusu oldu

2025-02-03 00:17 - Spor

Evren Kaymakamı Nesrin Uygun göreve başladı

2025-02-06 00:13 - Siyaset

Polis memurundan Şırnaklı çocuklara sıcak dokunuş

2025-02-03 10:52 - Bölge

Ocakta domatesin miktarı da fiyatı da arttı

2025-02-02 14:23 - Ekonomi

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı

2025-02-03 11:42 - Ekonomi

Engelli bireyler, sağlık hizmetlerinde öncelikli

2025-02-01 13:17 - Sağlık

Eskişehirli karate sporcuları Bursa’dan derecelerle döndü

2025-02-03 10:17 - Spor

Ücretsiz sünnet çağrısına 500 çocuk başvurdu

2025-02-02 20:03 - Sağlık

Kayseri’de 2024 yılında 64 bin kişiye kolon kanseri taraması yapıldı

2025-02-05 18:23 - Güncel

Şırnak’ta 631 milyon lira değerinde 370 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2025-02-07 17:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Prof. Dr. Fahrettin Tızlak’tan 2000 kitaplık değerli bağış

10:32 - Eğitim

Bursluluk sınavların, öğrencileri LGS ve üniversite sınavı stresini azaltıyor

09:53 - Eğitim

Hakkari’de Temel Kayak Eğitimleri Başladı: Mersin ve Şanlıurfa’dan Kampçılar Katılıyor

15:21 - Eğitim

Aydıntepe’de ÇEDES Etkinliğiyle Öğrenciler Çevre Bilinci Kazandı

11:34 - Eğitim

BŞEÜ’de eğitim programında ilk sertifikalar verildi

10:35 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır