?>

Evini kedilere hibe etti

Edirne’de 44 yaşındaki Sevgül Durgit, evinin bir odasını sokak kedilerine yuva yaparak hibe etti. Sitenin bahçesine gelen kedilere de camda besleme yaptığını aktaran Durgit, sokakta baktığı kedilere soğuk hava şartlarından etkilenmemeleri ve sıcak yerde yatmaları için yuvalar yaptıklarını belirtti.

Güncel - 1 yıl önce

Edirne Kocasinan Mahallesi’ndeki bir apartmanın giriş katında yaşayan 2 çocuk annesi Sevgül Durgit, bahçesine gelen kedilerin bakımını üstlendi. Hayvan sayısının çoğalması üzerine üşümesinler diye evinin bir odasını sokak kedilerine açan Durgit, onlara gözü gibi bakıyor ve çocuklarından ayırmıyor. Yedi kedisi bulunan Durgit, ayrıca bahçeye gelen kediler için de balkonun altında yuva oluşturup, elleriyle besliyor.
Veterinere götürüp bakımlarını da yaptıran Durgit, onları ciğer, kuru ve yaş mama ve tavuk ile besliyor. Kedilerin rahat bir yaşam sürdürmeleri için onlara yuvalar yapan, oyuncak ve minderler ören Durgit, hayvan sevgisi ile çevredekilere de örnek oluyor.

"Sokak kedilerine yaşam alanı oluşturdum"

Evini sokak hayvanlarına açtığını söyleyen Durgit, boş olan bir odasını sokak kedilerine yaşam alanı oluşturduğunu belirtti. Sepetlerden yuvalar yaptığını anlatan Durgit, "Sepetlerin içine oyuncaklar ve yataklar örüyorum. Mamaları var, beslemesini yapıyorum. Hepsinin yediği farklı bir şey var. Kimisi kuru mama, kimisi yaş mama yiyor. Tavuk seven var, ciğer seven var. Hepsine ayrı ayrı bir şeyler almaya çalışıyorum" dedi.
Çalıştığı iş yerinin bahçesinde bulduğu yaralı kediyi alıp veterinere götürdüğünü ve bakımını yaptırdıktan sonra eve aldığını belirten Durgit, o günden bu yana Boncuk ismini verdiği kediyi elleriyle beslediğini söyledi.
"Aramızda çok büyük bir bağ oluştu, onları evlatlarımdan ayırmıyorum"
Evini açtığı sokak kedileriyle arasında çok büyük bir bağ oluştuğunu ve onları evlatlarından ayırmadığını dile getiren Durgit, "Ben gündüz öğlende de kalksam onlar da benimle birlikte kalkıyorlar. İnsan gibi yetiştiler evin içerisinde. Aramızda çok büyük bir bağ oluştu. Beraber oyun oynuyoruz. İsimleri de var. Balım, Karakız, Boncuk, İnci, Çakıl, Maya ve Osman. Evin içerisinde 7, dışarıdakilerle beraber 12 tane kedi besliyorum. Bir yere de gitsem benim evde kedilerim var diyorum duramıyorum. Markete giderken bile peşime takılıyorlar. Çok seviyorum ve evlatlarımdan ayırmıyorum onları" ifadelerini kullandı.
Sitenin bahçesine gelen kedilere de camda besleme yaptığını aktaran Durgit, sokakta baktığı kedilere soğuk hava şartlarından etkilenmemeleri ve sıcak yerde yatmaları için yuvalar yaptıklarını belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Lüks araç iade edildi, söyleşi israfına dur denildi

2024-11-12 14:28 - Ekonomi

Kumluca’da gecekondu yangını

2024-11-16 22:38 - Asayiş

Diyarbakır'da evlat nöbeti 1904 gündür sürüyor

2024-11-18 19:18 - Diyarbakır

Usta yetişmeyince mavi yakalılar kıymete bindi

2024-11-14 14:33 - Ekonomi

O ilimizde kuraklık hat safhada

2024-11-13 13:35 - Güncel

“Beni hatırlayınız” tiyatro oyunu beğeni topladı

2024-11-12 15:03 - Kültür Sanat

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

2024-11-17 10:29 - Güncel

Kızların kavgasını erkekler ayıramadı

2024-11-14 13:16 - Asayiş

İhtiyaç sahiplerine ücretsiz dürüm ikramı

2024-11-15 13:21 - Güncel

MESKİ, jeneratör sayısını 339’a yükseltti

2024-11-17 12:38 - Güncel

İlgili Haberler

Sakarya’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Çift, Ekiplerin Yoğun Çabasıyla Bulundu

12:47 - Güncel

Bolu'da Emekli Öğretmen Yılmaz Özarslan’ın Antika Koleksiyonu: II. Mahmut'un Masasından Çanakkale Kılıçlarına

12:35 - Güncel

Eyüp Sultan Camii Avlusunda Ağaç Devrildi, Olası Facia Önlenmiş Oldu

12:21 - Güncel

Artvin’de Kış Uykusuna Yatması Beklenen Kafkas Engereği Yılanı, Çay Bahçesinde Görüntülendi

12:05 - Güncel

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Çiftçilere 1 Milyar 46 Milyon TL Destek Ödemesi

11:28 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır