Malzemeler:
- 2 adet yumurta - 2 su bardağı un - 1,5 su bardağı süt - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 3 yemek kaşığı toz şeker - 1 paket vanilin - 1 paket kabartma tozu - Bir tutam tuz
Yapılışı:
1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Bu, waffle hamurunu daha kabarık hale getirecek. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, sütü, sıvı yağı ve şekeri karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 3. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını, hazırladığınız hamura spatula yardımıyla nazikçe ekleyin. Hamurun kabarıklığını kaybetmemesi için yavaşça karıştırın. 4. Waffle makinesini ısıtın ve hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alarak makinenin üzerine dökün. Hamurun her tarafa eşit yayılmasını sağlayın ve kapağını kapatın. 5. Waffle’lar altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Genellikle 3-5 dakika arasında pişer, ancak waffle makinenizin gücüne göre bu süre değişebilir. 6. Pişen waffle’ları servis tabağına alın ve istediğiniz gibi süsleyin. Çikolata sosu, taze meyveler, fındık ezmesi, bal veya dondurma gibi malzemelerle waffle’ınızı lezzetlendirebilirsiniz.