?>

İstanbul’u lodos vurdu: Beyoğlu’nda bina çöktü, Kağıthane’de çatı uçtu

İstanbul’da gün boyunca etkili olan lodos akşam saatlerinde sağanak yağmurun da yer yer şiddetini artırması ile hayatı olumsuz etkiledi. Beyoğlu’nda riskli yapı gerekçesiyle mühürlenen ahşap bina kısmen çökerken, Kağıthane’de rüzgarın etkisiyle uçan çatı araçlara zarar verdi. Küçükçekmece’de ise inşaat güçlendirmesi olan binanın sıvası yağmur ve rüzgarın da etkisiyle uçtu.

Asayiş - 8 ay önce

İstanbul’da gün boyunca etkili olan lodos akşam saatlerinde sağanak yağmurun da yer yer şiddetini artırması ile hayatı olumsuz etkiledi. Beyoğlu’nda riskli yapı gerekçesiyle mühürlenen ahşap bina kısmen çökerken, Kağıthane’de rüzgarın etkisiyle uçan çatı araçlara zarar verdi. Küçükçekmece’de ise inşaat güçlendirmesi olan binanın sıvası yağmur ve rüzgarın da etkisiyle uçtu.

İstanbul’da etkili olan lodos rüzgarları yaşamı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde yağmurun da etkisini artırması ile İstanbul’un çeşitli ilçelerinde çatı uçmaları ve bina çökmeleri meydana geldi. Küçükçekmece Söğütlüçeşme Mahallesi Ertuğrul Sokak’ta inşaat güçlendirmesi olan binanın sıvası yağmur ve rüzgarın da etkisiyle binadan koparak çevredeki diğer binalara savruldu. Kopan parçalar evlerin çatı ve balkonlarına düşerken o anlar vatandaş kamerasına yansıdı.

Kağıthane’de çatı araçların üzerine düştü

Kağıthane Nurtepe Mahallesi Eğriçınar Sokak’ta ise rüzgar etkisiyle uçan çatı parçaları park halindeki araçların üstüne düştü. 3 araç hasar alırken ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldı. 2 araç olay yerinden çekilirken hasar alan bir kamyonet olay yerinde kaldı.

Beyoğlu’nda metruk bina çöktü

Beyoğlu Keçeci Piri Mahallesi Şeritçi Sokak’ta ise riskli yapı olması gerekçesi ile mühürlenen ahşap bina yine lodos ve yağmurun etkisiyle kısmen çöktü. İkinci katı çöken ve kısmen eğilen metruk bina çevredeki diğer binalara zarar vermezken ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri sokakta güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Silvan’da 14 İnek Çalındı, Yavruları Biberonla Besleniyor

2025-04-08 16:15 - Diyarbakır

Türkiye'nin saklı rotaları bu trende keşfedilecek

2025-04-09 18:38 - Diyarbakır

Beklenen görüşme gerçekleşti işte ilk fotoğraflar

2025-04-10 14:46 - Siyaset

Diyarbakır'da tarihi köprü hafriyat altında kayboldu

2025-04-04 10:25 - Diyarbakır

Amedspor’da Adekanye Şoku! Kritik Maç Öncesi Sakatlık

2025-04-04 19:06 - Spor

Bir ayağını kaybeden kediye şefkat eli

2025-04-04 15:52 - Güncel

Bitlis’in tarihi dokusu yeniden canlanıyor

2025-04-05 04:17 - Kültür Sanat

Ani hava değişiklikleri kıyafet konusunda kafa karıştırıyor

2025-04-10 10:23 - Güncel

Minik yürekler emniyette

2025-04-10 16:07 - Güncel

Erzurum’un kültür elçisi Sıtkı Sahil’den konser

2025-04-04 14:07 - Güncel

İlgili Haberler

Adana’da Feci Kaza: 14 Yaşındaki Çınar Hayatını Kaybetti

15:26 - Asayiş

Şanlıurfa’da 50 Yaşındaki Adam Sokak Ortasında Dövüldü

14:58 - Asayiş

Batman'da Park Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu

14:55 - Asayiş

İsparta’da Trafik Kazası: 18 Yaşındaki Sürücü ve Yolcu Yaralandı

14:51 - Asayiş

Kahramanmaraş'ta Eski Sevgili Saldırısında Genç Kız Hayatını Kaybetti

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır