?>

İtfaiyeci baba enkaz altındaki oğluna "Sen bekle" dedi, önce başkalarını kurtardı

Güncel - 10 ay önce

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sırasında itfaiyeci baba, enkaz altında kalan oğlunun hayatta olduğunu öğrenince önce diğer yaralıların yardımına koştu. Oğluna "Sen bekle, önce yaralıları kurtaracağım" diyen fedakâr baba, saatler süren çalışmanın ardından kendi evladını da sağ salim kurtarmayı başardı.
Türkiye, 6 Şubat 2023’te tarihin en büyük felaketlerinden biriyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkileyerek, büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açtı. Deprem anında evde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli 45 yaşındaki Hacı Murat Özsığınan, sarsıntının ardından oğlunun kaldığı 5 katlı yatılı Kur’an kursuna koştu. Gittiğinde binanın tamamen yıkıldığını gören Özsığınan, saatler süren arayış sonrası 14 yaşındaki oğlu Muhammed Emin Özsığınan’ın sesini duydu. Oğlunun hayatta olduğunu öğrenen itfaiye eri baba, ona "Sen bekle, önce yaralıları kurtaracağım" dedi ve çevredeki vatandaşlarla birlikte enkaz altındaki diğer öğrencilere ulaşmaya çalıştı. Önce hafızlık eğitimi gören 5 öğrenciyi yaralı olarak enkazdan çıkaran Özsığınan, tam 8 saat sonra kendi oğluna ulaşarak onu da sağ salim kurtardı.
İtfaiye eri Hacı Murat Özsığınan, "Depremden bir gün önce oğlumu bir haftalık tatil sonrası Kur’an kursuna bıraktık. Bir gün sonra deprem gerçekleşti. Biz evdeydik ve hemen Kur’an kursuna gittik. Giderken yıkılan binaları görünce daha da çok tedirginleştik. Oğlumun yurdunun da yıkıldığını görünce biz de yıkıldık. Ses alamıyorduk ama çalışmaya başladık. 2-3 saat sonra oğlumdan ses aldım. İsmini sordum, beni sesimden tanıdı. ’Baba beni kurtar’ diyordu ve ses derinlerden geliyordu. Ne durumda olduğunu sordum ve yaralarının da olmadığını öğrenince kendisine, ’Önce yaralıları kurtaralım, seni bulacağım sen bekle’ dedim. Oğlumun elini gördük ve orayı açınca oğlumu kurtardık, hastaneye götürdük. Şu anda durumu iyi. Yurtta 35 öğrenci vardı, 25’i vefat etti, şehit oldu. Ailelerine Allah sabır versin. Her şubat ayı yaklaştığında maalesef o günleri hatırlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Alvaro Morata, Galatasaray’ın 6. İspanyol futbolcusu oldu

2025-02-03 00:17 - Spor

Polis memurundan Şırnaklı çocuklara sıcak dokunuş

2025-02-03 10:52 - Bölge

Elazığ’daki ev yangınında bir şüpheli tutuklandı

2025-01-29 13:38 - Asayiş

Medical Point’te serviks kanseri semineri

2025-01-30 12:43 - Sağlık

Ocakta domatesin miktarı da fiyatı da arttı

2025-02-02 14:23 - Ekonomi

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı

2025-02-03 11:42 - Ekonomi

Engelli bireyler, sağlık hizmetlerinde öncelikli

2025-02-01 13:17 - Sağlık

Ücretsiz sünnet çağrısına 500 çocuk başvurdu

2025-02-02 20:03 - Sağlık

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kızılkaya, belediye personeli ile bir araya geldi

2025-01-29 15:28 - Siyaset

Siirt’te virajı alamayan araç devrildi

2025-02-01 14:17 - Asayiş

İlgili Haberler

ÇEDES projesi kapsamında öğrenciler manevi değerlerle buluştu

16:21 - Güncel

Dondurucu soğuklara rağmen gondol keyfi Eskişehir’in gezi rutininden çıkmadı

10:24 - Güncel

’360 KAYSERİ’ yayında

10:39 - Güncel

Aydın’ın sağlık üssünde sona doğru

10:42 - Güncel

Başkan Hızar’dan gövde gösterisi

10:42 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır