?>

Kartalkaya’daki yangın faciasında otel sahibinin eşi ve kızları tutuklandı

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili gözaltına alınan otelin yönetim kurulu üyeleri tutuklu otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve 2 kızı tutuklandı.

Asayiş - 1 hafta önce

Kartalkaya’da 21 Ocak’ta gece saatlerinde Grand Kartal Otel’in restoran bölümünde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının akabinde başlatılan soruşturma kapsamında 31 şüpheli gözaltına alınırken; aralarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda otel sahibi Ergül’ün damadı Emir Aras, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in de bulunduğu 22 şüpheli tutuklanmıştı.

Sabah saatlerinde 10 kişi daha gözaltına alındı

Yangınla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski Ruhsat Müdürü Mehmet Özel gözaltına alınırken, bugün de tutuklu olan sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Emine Murtezaoğlu Ergül, kızı Elif Aras, şirket ortaklarından diğer kızı Ceyda Hacıbekiroğlu, otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, yangın sonrası gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan iş güvenliği uzmanı Ece Kayacan, Muharrem Şen, Mustafa Selman Çelen ve Kübra Demir gözaltına alındı. Ergül ailesinin İstanbul’da gözaltına alınarak sabah saatlerinde Bolu’ya getirildiği öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Halit Ergül’ün eşi ve kızları tutuklandı

Tutuklu olan sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olan eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
İş güvenliği uzmanı Ece Kayacan ve otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, mimar Muharrem Şen, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben İl Özel İdare Müdürü Mehmet Özel, Mustafa Selman Çelen ve iş güvenliği uzmanı Kübra Demir’in adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
İlgili Haberler

Kaynak: IHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü’nden Birlik ve Beraberlik İftarı

2025-03-21 14:22 - Diyarbakır

Lice'deki Yedi Uyuyanların Mağarası Onarılacak

2025-03-20 13:15 - Diyarbakır

AMEDSPOR oyuncusunun çarptığı Hüseyin Diri Hayatını Kaybetti

2025-03-24 13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava Semt Pazarlarını Vurdu: Salatalık 80 Liraya Dayandı!

2025-03-23 16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

D.Ü Ziraat Fakültesi'nde Tarımın Geleceği konuşuldu

2025-03-21 14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da trafik kazası: Bir hafif yaralı

2025-03-21 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Yöntemle Beyin Tümörü Alındı

2025-03-25 13:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Ramazan Ayıda Fırıncılarının Mesaisi Yoğunlaştı

2025-03-20 14:53 - Diyarbakır

Eğil Belediye Başkanı Seydaoğlu'dan önemli görüşme

2025-03-22 00:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

TEM Otoyolunda zincirleme kazada 4 polis memuru yaralandı

16:42 - Asayiş

İzmir’de 2 kişinin öldüğü saldırı öncesi kamerada

14:17 - Asayiş

Bayram tatilinin 7 gününde 62 kişi hayatını kaybetti

12:11 - Asayiş

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: Otomobil tırın altına girdi, 4 kişi hayatını kaybetti

12:03 - Asayiş

Elazığ’da silahlı saldırı: Park halindeki araca ateş edip kaçtılar

12:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kayıp Alarmı: 3 Çocuk Babası Cihat Eren’den Haber Alınamıyor

21:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yöresel lezzetler fuarı başladı

21:25 - Diyarbakır

Eğil’de hortum felaketi

20:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dolu etkili oldu

17:47 - Diyarbakır

MARDİN'DEN "DİYAR " GEÇTİ 

16:22 - Diyarbakır