Kurban etlerini nasıl tüketeceğiz? Kurban etlerinin dinlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Demir, "Etler Protein olduğu için sindirimi de emiliminden zor olan besinlerden. Kurban kesildikten sonra etleri dinlendirerek tükettiğimizde sindirim açısından bizler için daha sağlıklı olacaktır. Özellikle etleri pişirirken haşlama, fırında yağsız kavurma, ızgarada pişirme yöntemleri tercih edilmeli. Etleri kendi yağı ile pişirmek bizim her zaman tavsiye ettiğimiz bir yöntem. Ekstradan içine tereyağı, kuyruk yağı, iç yağı kullanmamıza gerek yoktur. Et yemeklerini biz özellikle öğle saatlerinde tüketilmesini sindirim açısından daha uygun olduğu için öneriyoruz. Et yemeklerinin yanında bir salata olabilir veya zeytinyağlı sebze yemeği mutlaka bulundurulmalı dengeli bir besin öğünü olması açısından. Izgarada pişirme yöntemini tercih ettiğimizde özellikle et ile ateş arasında 10- 15 cm lik bir mesafe olması gerekiyor. En az iki iki buçuk litre mutlaka su tüketilmeli, çikolata, şeker tarzı besinler çok fazla tüketilmektedir, Bunların yerine özellikle kuru veya normal mevsim meyveleri, kuru yemişler tüketilebilir. Ağır tatlılar yerine yine sütlü veya meyveli tatlılar yine tercih edilebilir. Yine bayramda da fiziksel aktivemize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hafif tempolu yürüyüş yaparak yine fiziksel aktivitemizi sürdürebiliriz." diye konuştu.
Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etleri büyük parçalar halinde değil de küçük küçük yemeklik olarak hazırlanıp buzdolabının derin dondurucu kısmında -2 derecede birkaç hafta, -18 derecede daha uzun süre saklanabilir. Yine biz dondurduğumuz etleri çözdürürken dışarıda oda ısısında veya kalorifer peteğinde veya sobanın üzerinde çözdürülmek yerine buzdolabının sebze kısmında çözdürülmelidir, çözdürdüğümüz etleri de mutlaka bizlerin tüketmesi gerekiyor. Çözülen etler Tekrardan dondurulmamalıdır. Tüm vatandaşlarımızın aileleri, sevdikleriyle mutlu, keyifli, sağlıklı, güzel bayramlar geçirmelerini diliyoruz."