?>

Küresel salgınlara karşı doğal antibiyotik

Soğuk havaların etkisini iyiden iyiye hissettirdiği kış aylarında vatandaşlar, özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı bağışıklıklarını güçlendirmek için turşuya ve turşu suyuna yönelirken, turşucularda yoğunluk yaşanıyor.

Sağlık - 1 yıl önce

Türkiye'nin turşu üretiminde önde gelen kentlerinden biri olan Bursa'da kış aylarında turşu tezgâhları oldukça rağbet görüyor.
Uzmanlar, turşunun içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak turşunun özellikle kışın en çok tüketilen fermente yiyeceklerden biri olduğunu iddia ediyor.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da kış mevsimi ile birlikte turşu satışlarında önemli bir artış gözlemleniyor.
Bursa Tuz Pazarı Çarşısında bulunan turşu satıcısı Ramazan Çelik, soğuk hava ve grip salgınlarına karşı bağışıklıklarını güçlendirmek için vatandaşların turşuya rağbet gösterdiğini söyledi.
"Turşu yiyenler az hastalıklarla karşılaşıyor"

Ramazan Çelik

Kış aylarında turşuların rağbet gördüğünü belirten esnaf Ramazan Çelik, "Turşularımız kış mevsiminde yaşanan hastalıkları hafifletiyor. Turşu tezgâhları şifa deposudur. Ülkemizde şu an salgın bir hastalık var. Bu nedenle turşuya rağbet daha çok arttı. Turşu yiyenler hastalıklarla az karşılaşıyor. Turşu çeşitlerinin faydaları farklı farklıdır. Pancar turşusu çok kan yapar ve karaciğer yağlanmasını önler. Sarımsak turşusu antibiyotiktir." dedi.

"Her turşunun faydaları farklıdır"

Tüm turşuların faydalarının farklı olduğunu söyleyen Çelik, "Armut, kiraz, mor kelem, şalgam, havuç ve bamya turşularımız mevcuttur. Bamya turşusu şeker hastalığı ve romatizmaya birebir geliyor. Pancar turşusu kan eksikliğini giderip kan yaparak karaciğer yağlamasını önlüyor." diye belirtti.
"Bol bol turşu tüketin hastalığa az yakalanın"
Turşu fiyatlarının geçen yıla göre maliyetlerden dolayı biraz arttığını belirten Çelik, "Geçen sene turşu fiyatı 80 TL'ydi bu yıl 100 TL oldu. Maliyetler artıkça fiyatlar da mecburen artıyor. Herkes bol bol turşu tüketsin, hastalığa az yakalansın." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM, RTÜK'ün yeni üyesini seçti

2024-01-18 07:57 - Güncel

Diyarbakır'da 3 milyon 354 bin bitki toprakla buluşturuldu

2024-01-16 14:48 - Diyarbakır

"torbacı" operasyonunda 49 şüpheli gözaltına alındı

2024-01-17 09:50 - Asayiş

Güneş Evi öğrencileri ağırladı

2024-01-13 13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da minik bedenler ısıtıldı

2024-01-13 15:30 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’yi kabul etti

2024-01-11 15:55 - Siyaset

Ciro endeksi yüzde 66,1 seviyesine arttı

2024-01-12 10:47 - Ekonomi

Amedspor Denizli'ye gidiyor

2024-01-12 11:17 - Spor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

2024-01-16 11:11 - Güncel

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu

2024-01-16 15:38 - Bilim ve Teknoloji

İlgili Haberler

Sağlık-Sen yöneticileri Babat ile bir araya geldi

11:53 - Sağlık

Sağlık-Sen yöneticileri Babat ile bir araya geldi

11:27 - Sağlık

Midesi ve yemek borusunun yarısı alındı, hayata tutundu

11:18 - Sağlık

Prof. Dr. Faruk Buyru: “Rahim ağzı kanseri, tarama programları ve aşı ile önlenebiliyor”

10:22 - Sağlık

Ataşehir’de sahte ve kaçak alkol denetimi

20:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

12:08 - Ekonomi

Diyarbakırlılara da ödeme yapılacak!

11:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'da silahlı şehir eşkıyaları yakalandı

10:21 - Diyarbakır

Sahte internet sitesi ile araç kiralama hizmeti veren şebeke çökertildi: 15 tutuklama

09:57 - Diyarbakır

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

18:42 - Diyarbakır