?>

Lezzeti âla bir tat : Kaburga

Doğu bölgesinde öyle lezzetler var ki, insan yemeye doyamıyor. Bu lezzetlerden biri de kaburga. Kaburga dolmasının yanı sıra bu ara kaburga şiş kebapta revaçta.

Diyarbakır - 12 ay önce

Güneydoğu’nun birçok ilinde kaburga yemeği sofraların gözdesidir. Kaburga dolması bayram sofralarını da süsler. Ancak bölgenin yemek ustaları, kaburgadan yeni lezzetler üretmeye başladı. Bir süredir Diyarbakır’ın bazı restoranlarında kaburgadan şiş kebapta yapılmaya başlandı. Kaburga şiş yapanlardan biri de Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 25 yıldır lokanta işleten 40 yaşındaki Kasım Gözgörmez. Mesleğe  Adana'da başlayan ve usta durumuna gelen Göngürmez, memleketi Diyarbakır’a dönerek işyeri açıp kebap yapmaya başladı. Bir süre sonra da menüsüne kaburga şiş de ekledi.
2015 yılında işyerini Diyarbakır’da açan Kasım usta, birçok çeşit kebap yapıyor. Bunların arasında kaburga şiş de var. Kasım usta, Diyarbakır mutfağına özgü lezzetlerle öne çıkıyor. Göngürmez, yaptığı ızgaraların bölge insanının damak tadına uyumlu olduğunu ifade ediyor.
“Burası Kaburga şişin merkezi”
Kasım Usta, "Lokantacılık sektöründe 25 yıldır çalışıyorum. Ustalığımın temeli, çocukluktan itibaren bu alanda yetişmiş olmamdan kaynaklanıyor. Diyarbakır’ın en güzel yemeklerinden olan kaburga sadece yöre halkının değil, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez lezzeti haline geldi.” Dedi.
 Kasım Usta, kaburganın temelinde 3 baharatın bulunduğunu ancak kendi işletmelerinde ekstra baharatlar kullanarak lezzet kattıklarını belirtiyor. Kasım Usta, "Her lokanta kaburgaya kendi yorumunu katıyor. Temelde 3 vazgeçilmez baharat bulunsa da, işletmemizde özel ekstra baharatlarımızı da ekleyerek benzersiz bir lezzet elde ediyoruz. Baharatları ekledikten sonra ortaya muazzam bir tat çıkıyor ve bunu müşterilerimize sunuyoruz" diyor.
Adana'nın kebap kültürünü de yansıttıklarını ifade eden Kasım usta,” Mükemmel kuyruk yağları ve lezzetli domateslerle hazırladığımız kuzu şişlerimiz, 1 yılını tamamlamış kuzulardan elde ediliyor. İşte bu özel dokunuş, lezzetimizi farklı kılıyor. Taze közde soğanlar, tam bir vitamin deposu olarak ızgara ediliyor ve yanında köy yoğurdundan yapılan mehirle (Ayran çorbası)buluşuyor.  Bir restoranda hijyen çok önemli. Müşterinin gönül rahatlığıyla geleceği bir ortam için gerekeni yapıyoruz” şeklinde konuştu
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanlığı 16 kadın il müftü yardımcısı alacak

2024-01-28 06:49 - Güncel

Diyarbakır için yoğun yağmur ve kar uyarısı!

2024-01-25 16:26 - Diyarbakır

Batman’da köy yolları açılıyor

2024-01-30 15:34 - Bölge

Ocak enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

2024-01-25 12:25 - Ekonomi

Çermik’te E-sınav merkezi hizmete girdi

2024-01-28 13:29 - Diyarbakır

Antalya-Konya karayolunda kar yağışı etkili oldu

2024-01-29 00:11 - Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışıyor

2024-01-24 12:32 - Diyarbakır

Ocak ayının son cuma hutbesi: Mülk Sûresi'nden mesajlar

2024-01-26 12:58 - Güncel

Rusya'dan NATO'nun "Steadfast Defender 2024" tatbikatına tepki

2024-01-27 00:58 - Dünya

Otomobil istinat duvarından düştü: 2 ölü, 1 yaralı

2024-01-26 00:17 - Güncel

İlgili Haberler

Mahkeme Narin cinayeti davasında gerekçeli kararını açıklandı

17:56 - Diyarbakır

DTSO’da dış ticaret semineri

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

15:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'ı tarihi türkülerle canlandırıyorlar

15:42 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kehribar taşları ilgi görüyor

15:38 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Mahkeme Narin cinayeti davasında gerekçeli kararını açıklandı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

15:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'ı tarihi türkülerle canlandırıyorlar

15:42 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kehribar taşları ilgi görüyor

15:38 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kar hasreti ne zaman bitecek!

14:32 - Diyarbakır