?>

Malatya'da "Muhtarlık Akademisi" sona erdi

Yeşilyurt Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Muhtarlık Akademisi" eğitim programının ardından mahalle muhtarlarına sertifikaları takdim edildi.

Güncel - 12 ay önce

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, muhtarların görev ve yetki alanlarında daha başarılı olmaları için düzenlenen eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi.
Eğitim semineriyle mahalle muhtarlarının görev ve yetki alanlarındaki hizmetleri daha verimli bir şekilde yerine getirmelerine katkı sunduklarını ifade eden Başkan Geçit, muhtarların kent yönetiminin en önemli paydaşlarından olduğunu ifade etti.

Geçit, "Muhtarlarımız, halkımızla en doğrudan ilişkiyi kuran, onların taleplerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak çözüme kavuşturmak için çaba harcayan önemli şahsiyetlerdir. Bu nedenle, muhtarlarımızın gelişen yerel yönetim uygulamaları ve güncel mevzuatla ilgili daha fazla bilgi sahibi olması, yalnızca mahallelerimizin değil, şehrimizin de daha sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Muhtarlık Akademisi’nin, muhtarlarımızın sorumluluk bilincini artırarak mahallelerimizdeki sorunların çözümüne daha hızlı ve etkili bir şekilde katkı sunacağına, aynı zamanda yerel yönetimler ile vatandaşlar arasındaki iletişimin daha güçlü temeller üzerinde inşa edileceğine inanıyorum. Eğitim programının sonunda kazanılan bilgi ve beceriler, muhtarlarımızın halkımıza daha kaliteli hizmet sunma noktasında önemli birer rehber olacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımızla birlikte ilçemizin hem bugünlerinde hem de yarınlarına hizmet ediyoruz. Bundan sonrada birlikte güçlü bir belediyecilik anlayışını inşa etmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren uyum içinde çalıştığımız muhtarlarımızla, birlik ve beraberliğimiz her zaman devam edecektir.  ‘Muhtarlık Akademisi’nin hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Turgut Özal Üniversitemizin öğretim görevlilerine, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Muhtarların kendilerini her alanda yetiştirmelerinin önemli olduğunu söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, "Muhtarlar mahallelerdeki sorun ve talepleri üst yönetimlere ileten, çözüm bulunmasına katkı sunan önemli isimlerdir. Muhtarlarımızın her alanda kendilerini yetiştirmeleri bu açıdan önemlidir. Vatandaşlarımızla kent yönetimleri arasında köprü vaziyeti gören muhtarlarımıza destek olmak için Yeşilyurt Belediyesiyle iş birliği halinde verimli bir program düzenledik. Verilen eğitimlerin muhtarlarımızın çalışmalarına faydalı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise Muhtarlık Akademisi'nin değerli bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Muhtarlarımızın kendilerini yenilemeleri, bilgilerini tazelemeleri ve güncellemeleri her açıdan önemlidir. Kanun ve yönetmeliklerin yanı sıra muhtarlarımızın çalışma alanlarını ilgilendiren konu başlıkları üzerine düzenlenen bu akademinin muhtarlarımızın hizmetlerine önemli katkılar sunacaktır. Köklü bir geçmişe sahip olan muhtarlık kurumunun son yıllarda daha fazla önemsenmesi, Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından 19 Ekim'in Muhtarlar Günü ilan edilmesi muhtarlarımızın ne kadar değerli ve önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Bizler muhtarlarımızın çalışmalarından ve hizmetlerinden gurur duyuyoruz. Pandemi ve deprem sürecinde saha çalışmalarını planlarken muhtarlarımızdan ciddi destekler aldık. Tüm muhtarlarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Konuşmaların ardından mahalle muhtarlarına sertifikaları takdim edilirken, Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Şahin Demirci ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e muhtarlık yeleği hediye etti.
Sertifika takdim törenine; Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Muhtar Dernek Başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Sağlık çalışanlarına temel eğitim

2024-12-11 15:34 - Diyarbakır

Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı 2 maç sonra kazandı

2024-12-08 00:12 - Spor

Oğlu atlayan baba ardından kendisi de atladı

2024-12-12 19:12 - Diyarbakır

Dr. Bakırhan: Depresyonla başa çıkmada dua çok önemli

2024-12-13 16:35 - Sağlık

Muhtarın ölümüne neden olan ayı telef edildi

2024-12-09 11:44 - Asayiş

Beşiktaş, 4 yıl sonra evinde Fenerbahçe’yi yendi

2024-12-08 00:43 - Spor

Bin yeni Aile Sağlığı Merkezi açılacak

2024-12-12 11:40 - Sağlık

Kışın hastalıktan korunmak için uzmanından öneriler

2024-12-10 13:21 - Sağlık

Şanlıurfa'da bir apartmanın bodrum katında yangın

2024-12-11 12:56 - Asayiş

Antalya için sağanak uyarısı

2024-12-08 00:59 - Güncel

İlgili Haberler

Sakarya’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Çift, Ekiplerin Yoğun Çabasıyla Bulundu

12:47 - Güncel

Bolu'da Emekli Öğretmen Yılmaz Özarslan’ın Antika Koleksiyonu: II. Mahmut'un Masasından Çanakkale Kılıçlarına

12:35 - Güncel

Eyüp Sultan Camii Avlusunda Ağaç Devrildi, Olası Facia Önlenmiş Oldu

12:21 - Güncel

Artvin’de Kış Uykusuna Yatması Beklenen Kafkas Engereği Yılanı, Çay Bahçesinde Görüntülendi

12:05 - Güncel

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Çiftçilere 1 Milyar 46 Milyon TL Destek Ödemesi

11:28 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır