?>

Mardin'de 113 bin Euro değerinde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” projesine imza atıldı

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 2B Alt Bileşeni kapsamında yerel halk ve geçici koruma altında olan kadınların çeşitli eğitimler alacakları, istihdam edilecekleri yemek ve pastacılık atölyesi kurulması amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında 113 bin 368 Euro hibe tutarında “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” projesine imza atıldı.

Bölge - 4 ay önce

113 bin Euro değerinde bir projeye imza attıklarını aktaran DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, “Gençlik Spor İl Müdür'lüğümüzün yoğun çabalarıyla bu proje kapsamındaki ikinci yatırımı da hayata geçireceğiz. İlk yaptığımız yatırım da yazılım ve girişimcilik noktasında Türkiye'de bir ilkti. Bu proje de yine Türkiye'de bir ilk olacak. Yöresel lezzetleri burada yaşatacağımız ve eğitim vereceğimiz bir gastronomi, mutfak sanatları atölyesini hayata geçireceğiz. Yaklaşık 113 bin Euro değerinde bir proje. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün ve ajansımızın Mardin'de yürüttüğü bir projedir. Burada mesleki eğitim, gençlik, yöresel lezzetlerin korunması ve bunların gelecek nesillere aktarılması lazım. Baktığımız zaman hem tarihi yapısı hem lezzeti hem de kadını ve genci ile bütün kesimleri içeren bir tesistir. Kelimenin tam anlamıyla bir geçim kaynağı olan bir tesis oldu. Gençlik Spor Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz en başından beri projemize ilgisini gösterdi ve en ince detaylarına kadar düşünüp çalıştık. Bu sayede bu tesisi hayata geçirme aşamasına getirdik ve imzaları attık. Mardin'e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Projenin Mardin'e hayırlı olmasını dileklerinde bulunan Mardin Gençlik Spor Müdürü Beytullah Birlik, şöyle konuştu:

“Bu projemiz Mardin'e ve gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projeyi genç ofisimizde uygulayacağız. Projemiz bir SEECO projesidir. Bu sene verdiğimiz ikinci projemiz oldu. Gençlerimiz bu projeden faydalanarak aşçılık belgesi alacaklar. Projemiz dokuz ay sürecek. tabii biz bunun devamlı olmasını istiyoruz. Burada aşçılık belgesi aldıktan sonra hem istihdam olmuş olacak hem de bizim buradan çıkartacağız yemeklerden bütün kurumumuz ve dışarıdaki arkadaşlarımız faydalanacak. Desteklerinden dolayı DİKA Genel Sekreterine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mardin'imize hayırlı olsun.

Haftanın Öne Çıkanları

4 yılın sonunda sağlığına kavuştu!

2024-09-06 15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil Tarihçesi

2024-09-06 21:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi'nin Voleybol Takımı Avrupa'da Büyük Başarı Yakaladı

2024-09-07 14:42 - Diyarbakır

Bebek cesedi olayı şüphelisine adli kontrol

2024-09-04 16:22 - Asayiş

Halk Sağlığı Haftası’nda Dicle Üniversitesi'nden farkındalık!

2024-09-05 23:24 - Diyarbakır

Siirt'te 2025 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları başladı

2024-09-04 15:47 - Bölge

Polatların davasında 4 tutuklu sanığa tahliye

2024-09-06 11:35 - Asayiş

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı

2024-09-06 10:46 - Asayiş

Diyarbakır Anneleri’nin Dramı Batman’da Beyaz Perdeye Taşındı

2024-09-06 15:27 - Bölge

Çocuklar için Yazın Rutin Eğlencesi

2024-09-07 12:42 - Diyarbakır

İlgili Haberler

ŞUTSO yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi

15:45 - Bölge

Iğdır Üniversitesinden Demiryolu hattı şantiyesine ziyaret

18:53 - Bölge

Uzmanlar Yaban hayvanları için uyardı

18:21 - Bölge

Mantar bulutu görenleri şaşırttı

18:06 - Bölge

Lavanta bahçesine kilit vurdular

18:05 - Bölge

Günün Manşetleri

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

18:42 - Diyarbakır

Amedspor, evinde Fatih Karagümrük ile berabere kaldı!

18:30 - Diyarbakır

Amedspor, Zorlu Fatih Karagümrük Maçına Hazır

13:42 - Diyarbakır

Yetimler Vakfı 2024 Yılı faaliyet raporunu açıkladı

13:38 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar: işgal rejimine güvenmiyoruz ama yapılan ateşkese sevinçliyiz

13:35 - Diyarbakır