?>

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa:

Ekonomi - 10 ay önce

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ziyarette bulundu. Ziyarette sektörün genel durumu ile ilgili Bakan Yumaklı’ya bir rapor sunan Asa, öncelikli gündeme maddesi olarak dane zeytine verilen prim desteğinin kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Asa, "Tarım sektörü için oldukça önemli bir destekleme modeli olan dane zeytine uygulanan prim desteği kesinlikle kaldırılmamalı. Hatta üreticinin sürdürülebilir üretim yapabilmesi için arttırılması gerekiyor" dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üreticinin ve sektörün sorunlarına çözüm bulunması için Ankara’da resmi temaslarda bulundu. Bu kapsamda AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşen Başkan Hidamet Asa, bu görüşmede Marmarabirlik’in ve üreticinin taleplerini maddeler halinde Bakan Yumaklı’ya iletti.
Tarım Satış Kooperatifleri’ne ürün bedeli ödemelerinde kullanılmak üzere düşük faizli hazine destekli kredi kullanılması konusuna değinerek sürdüren Hidamet Asa, "Zeytin hasadı öncesi ürün bedeli ödemelerinde kullanılacak düşük faizli hazine destekli krediden, Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri’nin de faydalanabilmesi için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması konusunda desteğe ihtiyacımız var" dedi.

"Dane zeytine destek devam etmeli"

Başkan Asa, Bakan Yumaklı’ya ilettiği talepler arasında, Marmarabirlik ve zeytin sektörü için oldukça önemli olan bir başka başlık olarak dane zeytine uygulanan prim desteğini gündeme getirdi. Asa, "Hem Marmarabirlik hem de sektörümüz için fayda sağlayıcı olarak tanımlanabilecek dane zeytine verilen prim desteğinin kaldırılmaması gerektiğini belirtmek isterim. Üreticinin, üretimde devamlılığı sağlayabilmesi ve sürdürülebilir stratejilerle ilerleyebilmesi için bu desteğin arttırılmasının önemine de dikkat çekmek isterim" ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen rekolte tahminlerinin sonuçları ile bir kilogram zeytinin üretim maliyetlerinin Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını talep eden Başkan Asa, "Bu sayede farklı maliyet çalışmaları ile spekülatif söylemler ortadan kalkmış olacak ve piyasanın stabil hale gelmesi kolaylaşacaktır" diye konuştu. Asa, ayrıca Bakan Yumaklı ile gerçekleşen görüşmesinde, bu yıla özel olarak zeytin üreticisine müstahsil makbuzu veya tasiriye faturası karşılığı destek verilmesinin de son derece önemli olacağının altını çizdi.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Medical Point’te serviks kanseri semineri

2025-01-30 12:43 - Sağlık

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı

2025-02-03 11:42 - Ekonomi

Engelli bireyler, sağlık hizmetlerinde öncelikli

2025-02-01 13:17 - Sağlık

Siirt’te virajı alamayan araç devrildi

2025-02-01 14:17 - Asayiş

Erzincan’da 3 işletme ari işletme olmak için başvuru yaptı

2025-01-30 09:28 - Güncel

EBB ile DAK arasında afet bilinci için işbirliği

2025-01-30 18:22 - Güncel

Okullarda ikinci dönem için ilk ders zili yarın çalıyor

2025-02-02 16:17 - Eğitim

Mübadelenin hüzün dolu hikayesi Büyükçekmece’de anıldı

2025-01-31 15:22 - Güncel

FÜ ile 2 üniversite arasında protokol imzalandı

2025-01-31 14:22 - Eğitim

Yangın faciasının ardından apartman sakinlerine teorik ve uygulamalı eğitim

2025-02-02 11:58 - Güncel

İlgili Haberler

Öksüt Madencilik’in Sosyal Etki Projelerine 2025’te 14 Uluslararası Ödül

11:02 - Ekonomi

"Tapuda satışlar 3 milyonu geçti"

10:36 - Ekonomi

Çukurova'da pırasa hasadı başladı

10:17 - Ekonomi

İzmir’in verimli tarım arazilerinde ’yeşil altın’ hasadı

16:06 - Ekonomi

Valilik yaptı, belediye bozdu

10:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır