?>

Marmaris’in minik yelkencileri Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Spor - 10 ay önce

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 2009 yılından itibaren yelken sporcusu yetiştiren ve katıldıkları tüm yarışlardan derece ve ödüllerle dönen Güney Ege Yelken Kulübü, 11 ve 12 yaşlarındaki üç öğrencisini önümüzdeki ay İzmir’de düzenlenecek Türkiye Yelken Şampiyonası’na hazırlıyor.
Marmaris’e bağlı Adaköy Mahallesi Aktaş mevkiinde bulunan Güney Ege Yelken Spor Kulübü’nün yelken okulunda eğitim gören 11 ve 12 yaşlarındaki üç öğrenci, Türkiye Şampiyonası’nda derece elde edebilmek için yağmur, rüzgar, güneş, soğuk demeden antrenörleriyle birlikte çalışmalarına devam ediyor. Dört yıldır yelken sporu ile ilgilenen 12 yaşındaki Semih Kalaycı; "Yarış süreci artık bizim için basit geliyor, çünkü alıştık. Arkadaşlarıma çok tavsiye ediyorum, eğlenceli aktivitelerimiz de oluyor. Yazın sürekli antrenman yapıyoruz, yelken eğitimi alırken de eğleniyoruz" diyerek, yarışta derece almak için çok çalıştıklarını belirtti. 11 yaşındaki Ayhan Şimşek ise yarışlara hazırlık süreci hakkında bilgi vererek, "Uzun süredir yapıyoruz, artık kolay geçiyor. Daha önce de yarışlara katıldım" dedi. İkinci yarışına gireceğini belirten 11 yaşındaki Çağan Rüzgar Sağlam da, "Her hafta sonu antrenman yapıyoruz. Zorlanmıyorum ve yelken sporunu çok seviyorum" şeklinde konuştu. 15 yaşındaki İsmail Sevgen ise son katıldığı yarışta Avrupa üçüncüsü olmasının ardından, "On yıldır yelken lazer sporu yapıyorum, on yıldır da yarışıyorum. Bu spor eğlenceli ve zevkli. Yelken yaparken mutlu oluyorum, heyecanlanıyorum. Hedefim milli takıma girmek" dedi.
Yelken antrenörlüğü de yapan Ahmet Eğin; "7 yaşından beri yelken dünyasının içindeyim. Üç dört yıldır antrenörlük yapıyorum. Kışın her hafta sonu antrenmanlarımızı yapıyoruz, gerekli taktikleri çalışıyoruz ve çocukların bu spora alışmalarını sağlıyoruz" diyerek, başarı beklentilerini dile getirdi.

"Karar verme becerilerini geliştiriyor"

Güney Ege Yelken Kulübü Başkanı ve antrenörü 51 yaşındaki Doğa Serhan Akalın; "Kulübümüzü 2009 yılında kurduk ve o günden bu yana sayısız yarışa katıldık, hem uluslararası hem de ulusal ve bölgesel yarışlarda yer aldık. Yüzlerce çocuğumuzu sporcu olarak yetiştirdik. Önümüzdeki 3 Mart’ta, Çeşme’de düzenlenecek Türkiye Yelken Federasyonu’nun Optimist Türkiye Şampiyonası’na üç sporcumuzla katılacağız. Son olarak Bodrum’daki yarışta, lazer sporcum Avrupa Cup’ta U-17 Avrupa üçüncüsü oldu. Çeşitli klasmanlarda sporcularımız var ve hedefimiz, 2026’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na lazer sporcusunu milli takıma sokmak. Ayrıca yedi yaşından itibaren çocuklarımıza lisans çıkarma hakkına sahibiz ve onlara eğitim veriyoruz. Marmaris’in doğal şartlarından dolayı, burada çocukların yelken sporuna ilgi göstermeleri bizler için çok önemli. Bu spor, çocukların gelişimi, özgüvenleri, el becerileri, düşünme yetileri ve karar verme becerilerini geliştiriyor. Biz de bu temele dayalı olarak sportif başarı elde etmeye çalışıyoruz" dedi. Akalın, bu spor dalında eğitim vermeye ömrünün sonuna kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Mezopotamya Turizmine Yeni Soluk: METOSAD Kuruldu

2025-02-13 12:53 - Diyarbakır

Hasan Gülseven için Mevlit Programı Gerçekleştirildi

2025-02-10 14:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafikte Çöp Atanlara Sert Tepki!

2025-02-12 11:11 - Diyarbakır

ABD uçak gemisi Mısır açıklarında yük gemisiyle çarpıştı

2025-02-13 23:18 - Dünya

Başkan Hallaç’tan Berat Kandili Mesajı

2025-02-13 12:57 - Siyaset

Sevgililer Günü öncesi alışveriş hareketliliği başladı

2025-02-11 16:18 - Ekonomi

Diyarbakır’da halka açık şiir ve türkü dinletisi

2025-02-14 18:18 - Diyarbakır

Yalova’da kendilerini polis-savcı olarak tanıtarak 35 milyon lira dolandıran 5 kişi tutuklandı

2025-02-12 22:48 - Asayiş

Vali Erol: "Şehir Hastanesi’ni en erken sürede tamamlamak için gayret ediyoruz"

2025-02-12 22:43 - Sağlık

İlgili Haberler

Hasketbol SK’da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

10:16 - Spor

Söğütspor zorlu maçın hazırlıklarına devam ediyor

10:36 - Spor

Antalyaspor ile Galatasaray 59. randevuda

10:21 - Spor

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

10:08 - Spor

MHPli vekilden Erciyes 38 FK’ya büyük destek müjdesi

15:31 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır