?>

Muş’ta hasadı yapılan buğday değirmenlerde öğütülüyor

Muş’ta 17 bin çiftçi tarafından 1 milyon 250 bin dekarda hasadı yapılan buğday, değirmenlerde öğütülerek tandır ekmeği için una dönüştürülüyor..

Ekonomi - 2 yıl önce

Muş’ta 17 bin çiftçi tarafından 1 milyon 250 bin dekarda hasadı yapılan buğday, değirmenlerde öğütülerek tandır ekmeği için una dönüştürülüyor.

Kentte geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, hasadını yaptığı buğdayı una dönüştürmek için merkeze bağlı Kepenek köyü yakınındaki taş ve modern değirmende yoğunluk oluşturmaya başladı. Elde ettikleri unları torbalara doldurarak traktör ve pikaplara yükleyen vatandaşlar, kışlık hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Özellikle ekmek fiyatlarındaki artışla tandır ekmeğine daha da ağırlık veren kırsal kesimdeki vatandaşlar, kışın ekmek sıkıntısı yaşamamak için unlarını hazır hale getiriyor.

Hasköy ilçesinde 16 dönüm alanda buğday ekimi yaptığını ifade eden çiftçilerden Latif Çelik, hasadın iyi olduğunu ve yaklaşık 4,5 ton buğday elde ettiğini söyledi.

Elde ettiği buğdayı una dönüştürmek için değirmene geldiğini anlatan Çelik, “Allah’a şükürler olsun. Devletimizin desteğiyle buğday tohumunu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden aldık. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Memnunuz. Elde edeceğimiz unla tandırda ekmek yapacağız ve evimizin ihtiyacını gidereceğiz. Ekmek pahalı, alınmıyor. Fırından ekmek alırsak günde 15-20 ekmek bize yetmez. Ancak bu şekilde idare ediyoruz. Kendi buğdayımızı un yapıp, pişirip yiyoruz. 1 yılı bu şekilde idare ediyoruz” dedi.

15 dönüm alanda ekim yapan çiftçilerden Mehmet Çelik ise “Yaklaşık 4 ton buğday aldım. Her sene buğday ekip, kendi ihtiyacımı karşılıyorum. Eğer tandır, buğday ve un kendimin olmasa dışarıdan aşağı yukarı 12-13 ekmek almam gerekir. Tandır ekmeği daha sağlıklı ve daha lezzetli. Fırından aldığımız ekmeğin hem lezzeti yok hem de tat alamıyoruz ya da biz bu şekilde alıştık. Tandır ekmeği uzun süre bayatlamıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

“Tarihte Zazalar” söyleşisi yapıldı

2022-08-02 00:00 - Kültür Sanat

FÜ yeni öğrencilerini bekliyor

2022-08-01 00:00 - Eğitim

Codi Miller, Gaziantep Basketbol’da

2022-08-02 00:00 - Spor

Adıyaman’da tehlikeli yolculuk

2022-07-28 00:00 - Güncel

Tarihi surlarda bin 700 yıllık ‘Amfora’ bulundu

2022-08-01 00:00 - Güncel

Sur Belediyesi, ‘Gelişen Çağa Ayak Uyduruyoruz’

2022-08-01 00:00 - Güncel

Diyarbakırlı fedakar eşler, kocaları için çapraz böbrek nakli gerçekleştirdi

2022-08-02 00:00 - Sağlık

Mimari tasarım ve uygulamada iklimlendirmenin önemi Diyarbakır’da anlatıldı

2022-07-30 00:00 - Ekonomi

Muş’ta hasadı yapılan buğday değirmenlerde öğütülüyor

2022-08-02 00:00 - Ekonomi

Kayısıdan pizza yaptı

2022-07-28 00:00 - -

İlgili Haberler

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

12:08 - Ekonomi

Turhal Girişimcilik Merkezi, ilçenin ekonomik kalkınmasına yeni bir soluk getirecek

11:23 - Ekonomi

İncir Araştırma Enstitüsü’nde yapılan çalışmaları incelediler

10:17 - Ekonomi

TCMB verilerine göre 2024 yılında en çok kazandıran iller belli oldu!

18:34 - Ekonomi

Halk pazarına ilgi düştü

15:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sur'da Tarihi Mekanlar Vatandaşlarla Dolu

15:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Cep Telefonu dükkânında patlama!

15:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da şüpheli paket paniği!

15:13 - Diyarbakır

Okul öncesi eğitimde nelere dikkat edilmeli!

14:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'daki İslami STK'lardan ateşkes açıklaması

14:09 - Diyarbakır