?>

Narin duruşmasında şok eden ifadeler

Narin Güran Cinayeti Davasında Nevzat Bahtiyar'dan Şok ifadeler: "Beni Tehdit Ettiler, Cesedi Götürmek Zorunda Kaldım" dedi.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanıklardan Nevzat Bahtiyar, yaşanan korkunç olayla ilgili çarpıcı ifadeler verirken, minik Narin’in babası Arif Güran gözyaşlarını tutamadı.
Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda 4 sanık tutuklanmıştı. Duruşmaya, sanıklar Yüksel Güran (anne), Enes Güran (ağabey), Salim Güran (amca) ve komşu Nevzat Bahtiyar ile tanıklar ve avukatlar katıldı.

"Narin’i Cansız Halde Gördüm" Duruşmada ifade veren sanık Nevzat Bahtiyar, olay günü yaşananları ayrıntılı şekilde anlattı. Bahtiyar, "Arabam aşağıdaydı, Salih Güran ile birlikte Arif Güran’ın evinin etrafında yaya olarak dolaşıyorduk. Ahırın orada Salim Güran bana gel dedi. Evde kimseyi görmedim, sadece Narin’in cansız bedeni vardı," dedi. Salim Güran’ın kendisine Narin’i dere kenarına götürmesi ve cesedi parçalayarak ortadan kaldırması için baskı yaptığını ve kendisini tehdit ettiğini belirtti.

Bahtiyar, "Salim Güran beni tehdit etti; silahla oğlum Muhammet’in ve benim başıma kurşun sıkacağını söyledi. Korktuğum için onun dediklerini yaptım. Cesedi battaniyeye sardıktan sonra arabama taşıdım. O sırada Yüksel Güran yukarıda ağlıyordu," ifadelerini kullandı.

Duygusal Anlar Yaşandı Sanık Bahtiyar’ın ifadeleri sırasında salonda bulunan Narin’in babası Arif Güran gözyaşlarına boğuldu. Duruşmada sanıkların ve tanıkların ifadeleri devam ederken, adalet arayışındaki aile gözyaşları içinde mahkemeyi takip etti.

Davanın seyrinin ilerleyen günlerde nasıl gelişeceği merakla beklenirken, Diyarbakır kamuoyu, bu acı olayın tüm detaylarının ortaya çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını talep ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Tarihi Sinoğlu Camii Satışa Çıktı!

2024-11-01 20:14 - Diyarbakır

O ilimizde satışı ve kullanımı yasaklandı

2024-11-07 12:34 - Bölge

Karabet Geçidi'nde kar yağışı trafiği engeledi

2024-11-04 14:05 - Bölge

1’inci Kitap Günleri standının açılışına yoğun ilgi

2024-10-31 17:53 - Kültür Sanat

Bingöl’de Gazze için meşaleli yürüyüş düzenlendi

2024-11-03 01:12 - Güncel

Husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü

2024-11-02 19:13 - Güncel

Oto hırsızlarına polis operasyonu: 5 gözaltı

2024-11-03 11:58 - Asayiş

Çalışanını silahla yaralayan şahıs tutuklandı

2024-11-02 21:21 - Güncel

Kontrolden çıkan araç Manava daldı

2024-11-03 14:32 - Asayiş

Brent petrolün varili 74 dolar da kaldı

2024-11-04 13:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır