"Önce alışkanlık ardından da bağımlılık haline gelir" Her anını sosyal medyada paylaşan insanların genelde kendini beğenme ve ispatla egolarını tatmin edenler olduğunu ifade eden Yıldırım, "Öncelikle sosyal medyada her anını, fotoğrafını veya bilgilerini paylaşma bozukluğunun altında birçok neden yatmaktadır. Bu nedenlerden en önemlileri beğenilme arzusu ve onaylanma ihtiyacının bireyin çevresi tarafından karşılanmamasıdır. Birey bu ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal medyaya başvurur. Özel hayatıyla ilgili yapmış olduğu paylaşımlar başkalarınca etkileşim ve beğeni toplayınca bu davranışın sıklığında artış meydana gelir. Bu durum önce alışkanlık ardından da bağımlılık haline gelir." ifadelerini kullandı.
"Zamanla kişide ruhsal ve fiziksel sorunlar baş göstermeye başlar" Ekran ve sosyal medya bağımlılığının zamanla kişide birçok psikolojik soruna neden olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Böylece birey sosyal çevresinden kendini izole ederek sosyal medyaya yönelir. Bu yönelim bireyde içine kapanmaya yol açabilir. Zamanla içine kapanan bireyde obsesif kompulsif bozukluk, kaygı, stres, uykusuzluk gibi ruhsal ve fiziksel sorunlar baş göstermeye başlar." dedi.
"Uzman kişilerden yardım alınmalı" Paylaşım yapmanın da bir bağımlık türü olduğunu ve ileride büyük sorunlara yol açabileceğinin altını çizen Yıldırım, "Bu sorunlardan kurtulmanın önemli yollarından bireyin sosyal medyadan sosyal çevresine yönelmesi, ekrana olan bağımlılığını azaltmasıdır. Eğer birey bunu yapamıyorsa yaşadığı sorunlardan rahatsızsa ilgili alanda uzman kişilerden profesyonel yardım alması sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynayacaktır. Eğer bu bağımlıkla ilgili mücadele yetersiz kalırsa zamanla ters tepebiliyor ve yıkıcı etkileri oluyor." şeklinde konuştu.