?>

Ramazan’ın favorisi tavuk eti

HasTavuk AŞ. Beyaz Et Genel Müdürü Müfit Yavuz, dünyada en fazla tüketilen protein kaynaklarının başında gelen tavuk etinin, vitamin ve mineraller bakımından zengin, tok tutucu özelliğiyle de Ramazan’ın vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Ekonomi - 9 ay önce

Yavuz; "Tavuk eti yemenin birçok faydası vardır. Tavuk eti uzun Ramazan günlerinde tokluk özelliği ile favori bir üründür. Kolesterolün, tansiyonun, kilonun kontrol altına alınmasında yardımcıdır. Tavuk etinde bolca bulunan selenyum metabolik performansı etkiler, insan vücudundaki bağışıklık fonksiyonlarını çalıştırır, metabolizmayı güçlendirir" dedi.
Özellikle Ramazan’da uzun saatler dinç kalmak ve tokluk hissetmek, kilo kontrolünü sağlamak hatta sağlıklı fit bir görünüme sahip olmak için yağsız-derisiz tavuk eti ürünlerinin tüketilmesini tavsiye eden HasTavuk Beyaz Et Genel Müdürü Müfit Yavuz; "Göğüs eti ürünlerinin yağ-şeker-karbonhidrat seviyeleri "0" olup, Protein-vitamin ve enerji açısından kas gelişimini destekleyerek kilo verdiren değerli ürünlerdir. Göğüs eti tüketerek, kalp sağlığınızı koruyabilir, huzursuz, depresif durumlarda beyninizdeki serotonin seviyesini tavuk eti tüketerek yükseltebilirsiniz. Bunun sonucu moraliniz yükselerek stresiniz azalır ve uykunuz düzene girer. Orta yaş üzeri kişilerde rastlanan osteoporoz - kemik erimesi -eklem iltihabı rahatsızlıklarına karşı da önlem almış olursunuz. Bunların yanında kansere ve genetik hastalıklara karşı, göz-kemik-diş sağlığı, sinir sistemi fonksiyonlarını desteklenmesi ve cilt sağlığına kadar bir çok faydası olan tavuk eti vücudumuz için çok gerekli bir mineraldir.

Ramazan’da nasıl beslenilmeli

Yavuz sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Sağlığımız yerindeyse, ağzımızın tadı da soframızın tadı da yerindedir. Sağlığımızı en fazla etkileyen şeyler yediklerimiz olduğuna göre, kendi sağlığımız, ailemizin, çocuklarımızın sağlığı için beslenmemize dikkat etmeyi, sofralarımızdan en değerli protein olan tavuk eti ve yumurtayı eksik etmemeliyiz. Ramazan ayında beslenme konusunda daha dikkatli olmalıyız. İftarda yemeğe az bir çorba ile başlamak, haşlama, ızgara ya da fırınlanmış şekliyle tavuk eti tüketmek, yanında bir salata ve bol su tüketimi, sağlık için oldukça faydalıdır. Bu şekilde bir beslenme, hem uzun süre tokluk hissi, hem de şişkinlik-mide-bağırsak vb. sindirim problemlerinden uzaklaşıp, kendinizi hafif hissetmenizi sağlayacaktır."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Erdoğan: "Okul ile aile arasındaki bağı güçlendirmeliyiz"

2025-02-25 19:03 - Eğitim

Cizre'de vatandaşlara fidan dağıtıldı

2025-03-01 11:18 - Bölge

İhale ile satıldı

2025-02-27 09:23 - Ekonomi

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için 10 altın kural

2025-02-26 13:52 - Sağlık

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu

2025-02-25 09:43 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ilde 4 bin 300 kişiye iftar yemeği

2025-02-26 14:36 - Diyarbakır

Şanlıurfa'da otomobil ile tır çarpıştı: 1 ölü

2025-03-01 11:25 - Asayiş

Geleceğin diş hekimleri bu kongrede buluştu

2025-02-25 17:52 - Sağlık

Defterdar İlhan Karayılan:

2025-02-25 14:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

12:43 - Ekonomi

Ford Otosan, Kadınları STEM Alanlarında Güçlendirmek İçin "Gelecek Hayalim Zirvesi"ni Düzenliyor

11:59 - Ekonomi

TCMB, Kredi Kartı Faiz Oranlarını Düşürüdü

10:36 - Ekonomi

Dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı

10:45 - Ekonomi

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

10:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır