?>

Rekor sayıda yaprak sarma yapılıp vatandaşlara dağıtıldı

Tokat’ta Gastronomi Festivali çerçevesinde şehrin nüfusu kadar yaprak sarma yapıldı, yapılan 601 bin 228 yaprak sarma vatandaşlara dağıtıldı..

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali etkinlikleri 3’üncü gününde de çeşitli programlarla devam etti. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, mutfağa geçerek Tokat’a özgü yemekleri yaptılar. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Tokat kebabı yaparken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu pide yaptı. Yapılan yemekler vatandaşlara dağıtıldı. Program sonunda Tokat nüfusu kadar yapılan yaprak sarmalar alana getirildi. 601 bin 228 adet yaprak sarma alanda bulunan vatandaşlara dağıtıldı. “601 bin 228 sarma sarıldı” Festival çerçevesinde Tokat nüfusu kadar yaprak sarma yapıldığını belirten Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Gastronomi festivali çerçevesinde 601 bin 228 sarma sarıldı. Bilindiği üzere Tokat yaprağı yöresel ürün işareti almanın ötesinde müthiş lezzeti ve aromasıyla her yerde tutulan her zaman rağbet gören bir üründür. Yaprağımızla yapılan çeşitli sarma çeşitlerini burada vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Bir zengin değer olarak kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede de pişirilen sarmalarımız alandaki vatandaşlarımıza ikram ediliyor. Tabiriyle rekor denemesi olmuş oldu. Tebrik ediyorum emeği geçenleri. Bu akşam eşimle beraber çok farklı bir tecrübe yaşadık. Gastronomi festivali etkinlikleri çerçevesinde biz de Tokat’ta Elif hanımla birlikte farklı bir pide yaptık. Festivalimiz çok farklı ve güzel bir şekilde Tokat turizmine ve kültürüne hizmet etmek için arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor” dedi. “Gastronomi Festivalimiz de Tokat mutfağını tanıtmak için var” Festivalde mutfak başına geçen Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Tokat deyince akla gelen birçok şey vardır bunlardan bir tanesi de Tokat kebabıdır. Gastronomi Festivalimiz de Tokat mutfağını tanıtmak için var. Bütün amacımız da Tokat’ı tanıtmak. Festivalimizin içerisinde de atölye çalışmaları oluyor. Ben de Tokat kebabı atölyesinde bulundum. Benim daha önce de Tokat kebabı yapma deneyimim var. Biraz önce de Ali şefimizle beraber bizim klasik usullerle yapılan Tokat kebabını yaptık” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

2022-08-26 00:00 - Eğitim

Şırnak’ta ’Yaz Kur’an Kursları’ devam edecek

2022-08-27 00:00 - Eğitim

Yargıtay’dan emsal takı kararı

2022-08-29 00:00 - Ekonomi

İl Emniyet Müdürü Kaya, "Hedefimiz önce suç ve suçlularla mücadele etmek"

2022-08-26 00:00 - Güncel

Diyarbakır’da tekstile teşvik protokolü imzalandı

2022-08-26 00:00 - Eğitim

İbrahim Tatlıses Çeşme’de ayağında alçıyla sahne aldı

2022-08-27 00:00 - Kültür Sanat

Nazilli’de dönem öncesi okullar yenileniyor

2022-08-23 00:00 - Eğitim

Erzincan’da “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” hayata geçirildi

2022-08-27 00:00 - Eğitim

Kaymakam Başar, jandarma ile bir araya geldi

2022-08-28 00:00 - Güncel

Diyarbakır'da hasımlarına benzettiler, ateş edip öldürdüler

2022-08-29 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta Filistin mücadelesi tiyatro sahnesinde

13:37 - Kültür Sanat

Kilis ve Gaziantep sofralarının ortak lezzeti katmer

12:18 - Kültür Sanat

Bakan Tekin’den Samsun Maarif Orkestrası paylaşımı

12:17 - Kültür Sanat

Bin 500 yıllık Bizans dönemi sarnıcı harabeye döndü: Kemerleri garaj kapısı gibi kapatıldı

10:33 - Kültür Sanat

Tarihe doğa yürüyüşü

09:52 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Hafta Sonu Dağkapı’da Ciğer Ziyafeti

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Heyecan Verici Bir Etkinlik

13:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan kutsal topraklara umre heyecanı

13:28 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Tarihe İz Bırakan Proje

13:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Normal Doğum Eylem Planı İçin Kritik Toplantı

10:53 - Diyarbakır