?>

Şanlıurfa'da kırsal mahalle sakinlerinden yol güvenliği talebi

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde kırsal mahalle sakinleri, hastane caddesindeki yolun tehlike arz ettiğini belirterek hız yapan araçlara karşı yetkililerden önlem almalarını istedi.

Bölge - 11 ay önce

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Asya Mahallesi’nde yolların bozuk oluşu, trafiğin mahallenin tam ortasından geçmesi ve araçların aşırı hız yapması vatandaşları tedirgin ediyor.
Özellikle akşam saatlerinde, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personelin mesailerinin de bitmesiyle mahalledeki yolda araç yoğunluğunun oluştuğunu ifade eden vatandaşlar, yola setler yapılmasını istedi.
Mahallenin içinden geçen yolda bir çocuğun aracın altında kalarak hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulundu.

“Tümsek istiyoruz”

Mahallelerinden geçen yola setler yapılmasını istediklerini söyleyen Mustafa Göktaş, “Bu yolda tümsek yok, sorun var. Yani çocuklar dışarı çıksın istemiyorum. Geçen sene amcamın torunu burada araba altında ezildi ve vefat etti. Yine de tümsek yapmadılar. Şanlıurfa Eyyübiye Asya Mahallesi Hastane Caddesi'nde hizmet istiyoruz, tümsek istiyoruz. Çok görüştük, dönen olmadı, 'Yasak' diyorlar, yapamıyoruz. 'Tümsek yasak' diyor yetkililer. Gelsinler, hiç başkan gelmeyen köye gelip baksınlar. Kendilerine buradan çağrı yapıyorum, gelip baksınlar, ne kadar yetkili varsa buyursun, gelip gözleriyle görsünler.” dedi.

“Torunum arabanın altında kalarak öldü”

Yetkililerin çağrılarına duyarsız kaldıklarını belirten Abuzer Özgötürücü, “Yolumuzu yapmıyorlar, tümsek yok, bir şey yok. Arabalar geçerken 100-150 ile geçiyorlar. Geçen sene benim torunum burada arabanın altında kalarak öldü. Biz bilemedik kimin yaptığını. Yolumuz böyle işte, kalabalık. Sabah akşam yoğun, akşam daha da kalabalık oluyor. Özellikle hastanenin dağılmasıyla yoğunluk daha da artıyor. Belediyeyle de görüştük, kimse sahip çıkmadı buraya. Tümsek istiyoruz, altyapı, kanalizasyon yok.” ifadelerini kullandı.

“Kimse hizmet yapmıyor”

Mahallelerine hizmet istediklerini dile getiren Nuri Göktaş, “Mahallemiz Asya Mahallesi, Eyyübiye İlçesi'ne bağlı, 800 yataklı devlet hastanesinin tam dibindeyiz. Bizim ara yollarımız yok, mahallemizin yolları bozuk. Buraya da tümsek istiyoruz. Görüldüğü gibi araçlar çok hızlı geçiyor. Komşumuzun kızı geçen yıl araba altında ezildi ve vefat etti. Biz buraya hizmet istiyoruz, belediyeye kaç defa bildirmemize rağmen kimse hizmet etmiyor. Çocuklarımızı dışarıya çıkarmaya korkuyoruz, sürekli evdeler. Bizim kırsal mahalle diye kimse bakmıyor. İstiyoruz ki yetkililer bize baksınlar.” şeklinde konuştu.

“Talebimiz, yetkililerin yolu yapmaları”

Mehmet Özkan ise “Sorunumuz çoktur; yol yok, altyapı yok, hizmet yok. Buraya ne belediye ne muhtar, hiç kimse buraya gelmiyor. Okul taşıtlarımız yok, çok sıkıntımız var burada. Yağmur yağdığında sorun yaşıyoruz. Yolumuzu yaptılar, gösteriş olarak yaptılar. Ara sokaklarımız için bir sürü dilekçe verdik, yapmıyorlar. Çok defa gittik ama kimse gelip gitmiyor. Talebimiz, yetkililerin gelip yolu yapmaları ve hizmet vermeleridir.” dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-07 14:51 - Güncel

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

2025-01-04 14:59 - Eğitim

Bakan Tunç: e-Tebligat'la 6 milyar liradan fazla tasarruf sağladık

2025-01-04 16:27 - -

Çermik'te kaplıcalar yoğun ilgi görüyor

2025-01-06 14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da üniversite personel alımı yapıyor!

2025-01-07 02:43 - Diyarbakır

Gazze'de soğuktan can verenlerin sayısı 8'e çıktı

2025-01-06 14:47 - Dünya

Diyarbakır 2025'in sabahına sessiz girdi

2025-01-01 17:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bohçacı hırsızlara 'Avcı' operasyonu

2025-01-05 17:52 - Diyarbakır

Senegal'de yabancı askeri varlığı sona erdi

2025-01-01 03:25 - Dünya

Zimbabve idam cezasını kaldırdı

2025-01-01 03:47 - Dünya

İlgili Haberler

O ilimiz yarın karanlığa gömülecek

11:45 - Bölge

Kadınlar yapay çiçeklerle Türk Bayrağı üretiyor

10:53 - Bölge

Erzincan’ın yüksek kesimleri beyaza büründü

11:03 - Bölge

Nusaybin Sınır Kapısının açılması ihracata döviz katkısı sağlayacak

11:04 - Bölge

Erciyes’te kar yağışı

10:38 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır