?>

Siirt'in yöresel lezzetine rağbet arttı

Siirt’in yöresel yemeklerinden vazgeçilmez lezzet büryan kebabına rağbet arttığı görüldü.

Ekonomi - 1 yıl önce

Gece saatlerinde hazırlanarak özel yapılan kuyularda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, Siirt’in vazgeçilmeyen lezzetleri arasında yer alıyor. Sonbahar ayında toklu (6-12 aylık kuzu) etinden yapılan büryan kebabına vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.
Her mevsim olduğu gibi sonbahar mevsiminde de büryana rağbet olduğunu belirten büryan ustası Murat Kayaalp; ‘’Büryan kebabımız bilindiği üzere Siirt’in patentli yemeğidir. Her sabah saat 05.00’te kahvaltıda yenilen bir yemektir. Kuyuya önce kaburga ve omurga kısımlarını daldırıyoruz. Pişim aşamasında üstteki etler tandırda bir sirkülasyon oluşturuyor. Üstten damlayan yağlarla alttaki kemikli etler pişiyor alttan da oluşan buharla üstteki etler pişiyor ve bilindiği üzere 2023 yılında da patent alınan bir yemektir. Şu anda sonbahardayız. Sonbaharın gelişiyle beraber biz toklu etine başladık. Toklu etine de rağbet var. Bu bir kültür yemeğidir. Asırlardan beri nasıl geldiyse böyle devam etmekteyiz. Büryan kebabımız şu anda da büyük bir rağbet görüyor’’ dedi.
Müşteri Serdar Beştaş ise "Siirt halkı olarak büryan kebabını çok seviyoruz. En az 10-15 günde bir yiyoruz. Sonbahar da daha çok lezzetli oluyor’’ ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Karabet Geçidi'nde kar yağışı trafiği engeledi

2024-11-04 14:05 - Bölge

Bingöl’de Gazze için meşaleli yürüyüş düzenlendi

2024-11-03 01:12 - Güncel

Kontrolden çıkan araç Manava daldı

2024-11-03 14:32 - Asayiş

Kasım ayı kira artış oranı bakın ne oldu?

2024-11-04 16:54 - Ekonomi

Türkiyeli ihracatçılar Çin seferine çıkıyor

2024-11-05 13:42 - Ekonomi

Diyarbakırlılar güne yağmurla uyandı

2024-11-03 15:03 - Diyarbakır

Borç verdiği kişiye zorla senet imzalattı

2024-11-07 14:37 - Asayiş

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

2024-11-04 13:46 - Ekonomi

Yaylalara "konaklama ve yerleşim" yasağı

2024-11-05 16:22 - Güncel

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

2024-11-04 11:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

12:43 - Ekonomi

Ford Otosan, Kadınları STEM Alanlarında Güçlendirmek İçin "Gelecek Hayalim Zirvesi"ni Düzenliyor

11:59 - Ekonomi

TCMB, Kredi Kartı Faiz Oranlarını Düşürüdü

10:36 - Ekonomi

Dönercilerden sonra tatlıcı esnafı da indirim akımına katıldı

10:45 - Ekonomi

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

10:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır