"Mesleki eğitimde kalitenin artırılması, teknolojiyle uyumlu bir öğrenme ortamının sağlanmasıdır" Sultanoğlu, "Türkiye'nin 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde, Millî Eğitim Bakanlığı'nın odak noktasında mesleki eğitim olacak. Mesleki eğitimde kalitenin artırılması, teknolojiyle uyumlu bir öğrenme ortamının sağlanmasıdır. Bu dönemde mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi, öğrencilere yalnızca teorik bilgiler sunmanın ötesinde, pratik ve uygulamalı beceriler kazandırarak iş dünyasına hazırlamak ve Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını güçlendirmek olarak belirlenmiştir. Bu vizyon doğrultusunda, 'Kariyer ve Mesleki Eğitim Günlerinde' ortaokul öğrencileri mesleki eğitimle tanışacak ve son sınıf meslek lisesi öğrencileri sektörün önde gelen firmalarıyla buluşarak kariyerleri için ilk adımı atma fırsatı yakalayacaktır." dedi.
"Sekizinci sınıf öğrencilerimiz mesleki eğitimle tanışıyor" Türkiye'de 10 ilde pilot uygulamanın yapılacağını, 8. Sınıfların "Zanaat Atölyelerinde" yaz boyunca kurs göreceklerini söyleyen Sultanoğlu, "Önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa da bu projenin uygulanacağı illerden bir tanesi. Önümüzdeki günlerde de bununla ilgili çalışmalar devam edecek. Bu fuarımızda, Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan son sınıf öğrencilerimiz iş dünyasıyla bir araya gelecekler. İstihdamda meslekli beceriler ön plana çıkacak." diye konuştu.
"2025 yılı sonuna kadar 1500 öğrenci işe yerleştirilecek" 1500 yeni mezunun ücretini, sigortasını 1 yıl boyunca projenin karşılayacağını belirten Sultanoğlu, "Bu sayı çok önemli bir sayı. 2025 yılı sonuna kadar 1500 öğrenci işe yerleştirilecek. Yaklaşık 12 okulumuzda SEUP Projesi uygulanıyor. Bu proje dolayısıyla 8 buçuk milyon avroluk ekipman desteği sağlandı. Ekipmanları yenilendi. Lazım olan alet edevatları yenilendi. Bu proje çok ciddi şekilde okullarımızı gelecek teknolojiyle buluşturdu. Bu projeyle tüm Türkiye'de mesleki eğitime 125 milyon avro destek sağlanmakta." şeklinde konuştu.