?>

Ticaret Bakanlığı'ndan asgari ücret fırsatçılarına uyarı

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Asgari ücretteki artış oranını sanki tüm maliyet işçilikmiş gibi fiyatları da aynı asgari ücret artış oranında arttırmaya çalışacak olan mal ve hizmet satıcılarını bir kez daha uyarmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ekonomi - 12 ay önce

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı için belirlenen asgari ücretin fiyatlama davranışına etkisine ilişkin açıklamada bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2025 yılı asgari ücreti, dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmiş ve açıklanmıştır. Yüzde 30'luk artış öngören ve 2025 yılı için 22 bin 104 TL net ücret olarak uygulanacak olan asgari ücretin tüm çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.
Bu çerçevede özellikle asgari ücretteki artış oranını sanki tüm maliyet işçilikmiş gibi fiyatları da aynı asgari ücret artış oranında arttırmaya çalışacak olan mal ve hizmet satıcılarını bir kez daha uyarmak istiyoruz.
İlk olarak, asgari ücret 2025 yılı ocak ayının sonunda ödenecektir. İkinci olarak da işçilik maliyeti toplam maliyetin içinde sadece bir bölümü oluşturmaktadır.
Bu nedenle asgari ücretin artış oranını büyük bir tamahkarlıkla fiyatların artış oranına çevirmeye çalışmak isteyenleri uyarıyoruz.
Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı denetim ekipleri, İl Ticaret Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, İlçe Tarım Müdürlükleri ekipleri sıkı bir denetim için sahada birlikte çalışmaktadırlar. Ayrıca Ticaret Bakanlığı'na bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Tüketici Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü ekipleri de sahada yoğun bir şekilde denetim çalışması yürütmektedirler.
Vatandaşlarımızın da tamahkarlık, aç gözlülük yapan işletmelerle ilgili şikayetleri olduğunda, Ticaret Bakanlığımıza bildirmelerini hassaten rica ediyoruz.
2025 yılı başında yeniden değerleme oranı olan yüzde 43,93 oranında bütün denetim cezaları arttırılarak uygulanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızla tüketicilerimizi mağdur etmeyi amaçlayan fahiş fiyat uygulamaları yeni ceza tutarları üzerinden en ağır bir şekilde cezalandırılacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur."
Haftanın Öne Çıkanları

Kasımaliyev yeni Kırgızistan Başbakanı olarak atandı

2024-12-18 15:23 - Dünya

Uzamanı açıkladı: İnternet haber siteleri tarih mi olacak?

2024-12-23 13:56 - Bilim ve Teknoloji

Şanlıurfa’da "Milli Teknoloji Hamlesi" programı gerçekleştirildi

2024-12-19 12:10 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Gazze yararına kermes açıldı

2024-12-24 17:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sobaya ilgi azaldı mı?

2024-12-18 17:27 - Diyarbakır

Hayvan yetiştiricilerine ’süt hijyeni ve sanitasyon’ eğitimi

2024-12-21 16:16 - Güncel

Diyarbakır’da yeni yılda AVM’ler açık mı? İşte cevabı

2024-12-25 00:22 - Diyarbakır

Kurtalan Ekspresi'nde sefer saatleri değişti!

2024-12-21 00:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yılbaşı kutlamaları yasaklandı! İşte detaylar

2024-12-22 02:33 - Diyarbakır

Bir haftada 2 milyon 764 bin araç denetlendi

2024-12-22 13:22 - Güncel

İlgili Haberler

Öksüt Madencilik’in Sosyal Etki Projelerine 2025’te 14 Uluslararası Ödül

11:02 - Ekonomi

"Tapuda satışlar 3 milyonu geçti"

10:36 - Ekonomi

Çukurova'da pırasa hasadı başladı

10:17 - Ekonomi

İzmir’in verimli tarım arazilerinde ’yeşil altın’ hasadı

16:06 - Ekonomi

Valilik yaptı, belediye bozdu

10:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır